Moment istoric pentru cultura gălățeană și cea națională! Încep lucrările la Muzeul de Artă Vizuală

0
1086

Pentru prima dată după 1989, o autoritate construiește de la zero un muzeu! Consiliul Județean Galați anunță că

a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru construcţia noului sediul al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu  S.C. MIDANNE INVEST GRUP din Bucureşti, iar valoarea contractului este de 21.048.347 de lei, cu TVA. Lucrările sunt finanţate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. 

“Este un moment  istoric pentru cultura gălăţeană, dar şi pentru cea naţională. Este pentru prima oară, după 1989, când se construieşte în România un muzeu. Vor fi amenajate săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă. Vom avea cel mai modern şi mai frumos spaţiu muzeal din România, aşa cum merită Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, primul muzeu de artă contemporană românească.  De altfel, proiectul a fost deja premiat de către Ordinul Arhitecţilor din România. Este o investiţie pe care Galaţiul o aştepta de multă vreme, o investiţie pentru viitorul copiilor noştri”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Județean, noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală va fi construit în Parcul Rizer, va avea patru niveluri, o înălţime de 21,5 metri şi o suprafaţă construită de peste 4000 de metri pătrați. Clădirea va avea o copertină lată de 15 metri pentru ateliere de creaţie în aer liber şi lifturi pentru acces la etajele superioare. Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi va fi finalizat în 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pentru această construcţie s-au prevăzut 72 de locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.