Modernizarea străzii Henri Coandă. Lucrări ample de infrastructură, în plină desfășurare

0
574
Este desfășurare de forțe pe Henri Coandă, una dintre străzile importante ale Galațiului care a intrat în modernizare cu fonduri europene. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, declară că, în prezent, se lucrează atât la calea de rulare a tramvaielor (care, la fel ca în cazul bulevardelor Siderurgiștilor și 1 Decembrie, este pentru prima dată modernizată), cât și la carosabil și rețeaua de apă. ”Continuăm lucrările în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de modernizare. Pe strada Henri Coandă se lucrează acum la calea de rulare a tramvaielor, la carosabil și la rețeaua de apă. Pentru străzile H. Coandă, T. Vuia și G. Coșbuc am atras fonduri europene, iar valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro”, spune edilul.
Amintim că modernizarea străzii Henri Coandă face parte din proiectul de modernizare a axei Traian Vuia-Henri Coandă-George Coșbuc, cu fonduri europene și de la bugetul local.
În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitare și modernizare a stațiilor de transport public de călători – 16 stații și peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor, precum și reabilitarea părții carosabile; amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 mp de trotuar și 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori și arbuști; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − eighteen =