Modernizarea Spitalului de Urgenţă pentru Copii, cu ajutorul Primăriei

0
740

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, contractul de finanțare europeană pentru proiectul  “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, instituţia a depus pe data de 30 martie 2018 cererea de finanțare a proiectului “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe, cod SMIS 119396. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate și a gradului de adresabilitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, prin sporirea calității serviciilor de asistență medicală specializată. Prin acest proiect, se vor realize mai multe lucrări, respectiv, reabilitarea și modernizarea Compartimentului de primiri – urgențe; extinderea Compartimentului de primiri – urgențe; dotarea Compartimentului de primiri – urgențe.

Totodată, în cadrul proiectului, se va construi un corp nou de clădire  în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul primiri urgențe care va funcționa pe doua secțiuni: primiri urgențe minore și majore. La subsolul clădirii vor fi amenajate o cameră computer tomograf, o cameră angiograf și o cameră de rezonanță magnetică. Tot în cadrul proiectului va fi achiziționat un aparat modern RX digital pentru o diagnosticare cât mai precisă. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente. Vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație. Valoarea totală a proiectului este de 10.904.659,60 lei (cu TVA), din care – valoarea eligibilă: 6.814.208,74 lei (cu TVA), iar contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile): 136.284,18 lei (cu TVA), în timp ce contribuția proprie la cheltuielile neeligibile este de 4.090.450,86 lei (cu TVA)

În cele 24 luni de la semnarea contractului de finanțare, cât este termenul de implementare a proiectului, va fi îmbunătăţită substanțial calitatea infrastructurii serviciilor de asistență medicală, atât în județul Galați, cât și în Regiunea de Sud – Est a țării, având în vedere că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați este singurul spital cu specific pediatrie din regiune (fiind unul din cele 6 spitale de urgență cu specific pediatric din țară), asigurând asistență medicală de specialitate de urgență unui număr aproximativ de 38.000 de potențiali pacienți/an cu vârstele între 0-18 ani din aceasta regiune.
”Este un proiect care ne duce în topul instituțiilor sanitare din țară atât ca dotări, cât și ca infrastructură. Mă bucur că reușim, la Galați, să facem aceste investiții pentru sănătatea copiilor noștri. Ei vor fi beneficiarii direcți ai acestor lucrări, pe care le facem, iar actul medical, odată cu dotările de ultimă generație, va fi cu siguranță unul de înaltă performanță atât pentru stabilirea diagnosticelor cât pentru intervenții și tratament”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.