Minivacanță în siguranță cu efectivele Ministerului Afacerilor Interne

0
407

În aceste zile, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie și vor desfășura misiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.
Pentru desfășurarea într-un climat de siguranță a tuturor manifestărilor publice ce vor avea loc în minivacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională a României, zilnic, 200 de polițiști din cadrul serviciilor operative vor desfășura activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru fluidizarea traficului rutier și verificarea modului în care participanții la trafic respectă regulile de circulație, precum și pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite.
De asemenea, peste 150 de jandarmi gălățeni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor acționa, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, în cadrul dispozitivelor de ordine publică constituite la nivelul județului, atât în mediul urban cât și în mediul rural.
Pe lângă misiunile de ordine publică desfășurate în comun cu poliția, Jandarmeria va asigura ordinea publică la următoarele evenimente publice:
– în perioada 29 – 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Catedrala Arhiepiscopală cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei;
– în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie la toate manifestările sportive ce au loc în municipiul Galați;
– în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, la spectacolele organizate pe Faleza Superioară a Dunării, din municipiul Galați;
– în data de 1 Decembrie, la manifestările religioase și militare organizate în municipiile Galați și Tecuci, cu ocazia Zilei Naționale a României;
Având în vederea faptul că, în acest sfârșit de săptămână, se estimează o creștere a valorilor de trafic în punctele de trecere ale frontierei, la nivelul structurilor locale ale Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se asigura un control fluent, operativ şi eficient în toate punctele deschise traficului internaţional și pentru a se întări dispozitivului de supraveghere al frontierei de stat. Dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.
La datorie vor fi și peste 200 de pompieri gălățeni sunt la datorie, zilnic, fiind pregătiți să intervină în orice moment, pentru intervenția în Situații de Urgență și acordarea primului ajutor medical calificat.
Astfel, la nivel operativ au fost dispuse măsuri pentru asigurarea unui răspuns eficient și operativ în cazul producerii unor situații de urgență, iar în scopul preîntâmpinării evenimentelor care pot umbri aceste sărbători, pompierii militari gălățeni continuă să desfășoare controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, la spațiile comerciale de tip: mall-uri, hipermarketuri, supermarketuri și piețe, târguri și complexe comerciale.
Totodată, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor desfășura, la nivelul județului Galați, activități specifice, de informare, conștientizare şi asistență specializată, pentru consumul şi dependența de droguri.
Acțiuni preventive vor desfășura și polițiștii de la Agenția Naţională Împotriva Traficului de Persoane, care vă reamintesc și faptul că traficul de persoane este o infracţiune de o gravitate deosebită, în totală opoziție cu principiile respectării drepturilor omului și este pedepsită de legea penală.
Cetățenii pot solicita non-stop sprijin apelând numărul unic de urgență 112 sau direct la patrulele aflate în teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.