Ministrul Ţuţuianu a fost în vizită în garnizoana Galaţi

0
1029
Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, împreună cu generalul-maior Marius Harabagiu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, şi generalul de brigadă Dorin Blaiu, şeful Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General, s-a aflat marţi în vizită de lucru în garnizoana Galaţi, informează printr-un comunicat de presă biroul de presă al ministerului.
În cadrul vizitei de informare desfăşurate la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, ministrului apărării naţionale i s-a prezentat infrastructura unităţii, terenurile de instrucţie, echipamentele şi tehnica de luptă din dotarea unităţii.
Adrian Ţuţuianu i-a felicitat pe infanteriştii gălăţeni pentru rezultatele foarte bune obţinute la exerciţiile desfăşurate anul acesta şi a apreciat contribuţia lor la consolidarea statutului României de furnizor de securitate, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată având la activ numeroase misiuni peste hotare, în teatrul de operaţii din Afganistan.
Oficialii MApN s-au întâlnit şi cu personalul Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă”, unde s-au informat cu privire la situaţia încadrării cu personal, starea tehnicii din dotare, concluziile reieşite în urma participării la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017, provocările în îndeplinirea misiunilor, dar şi nevoile de sprijin din partea ministerului.
Una dintre opririle delegaţiei a fost şi la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti”, unitatea spitalicească militară care asigură, în această zonă, asistenţa medicală specializată în timp de pace, situaţii de criză sau război. Ministrul Ţuţuianu a vizitat cabinetele şi sălile de diferite specialităţi şi s-a întâlnit cu personalul medical pentru a afla starea reală a unităţii şi proiectele de viitor.
Oficialii ministerului au vizitat şi Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, locul unde militarii români dar şi străini, în special americani, execută exerciţii cu trageri de luptă pentru a-şi verifica şi dezvolta pregătirea pentru viitoarele misiuni reale din teatrele de operaţii.
Ministrului apărării naţionale i-au fost prezentate facilităţile de instruire ale acestui poligon unde militarii dau examenele de foc periodice sau înainte de plecarea în misiuni externe şi a discutat cu personalul centrului pe marginea proiectelor aflate în derulare şi în perspectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.