Ministrul Florin Spătaru s-a întâlnit cu studenţi şi refugiaţi ucraineni

0
826

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit, duminică, la Galaţi, cu studenţii din Ucraina, înscrişi la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi care în această perioadă ajută refugiaţii ucraineni cazaţi în căminele studenţeşti.

De asemenea, ministrul s-a întâlnit şi cu refugiaţii din Ucraina şi a încercat să afle cum poate Guvernul să îi ajute.

,,Am ţinut legătura cu Universitatea din Galaţi şi cu autorităţile locale încă de la început, eu fiind membru în grupul de lucru la nivelul Guvernului… Vreau să am o discuţie cu studenţii ucraineni, vreau să înţeleg cam care ar fi problematica cu care ne confruntăm în acest moment, tocmai pentru a veni în cadrul Guvernului cu planuri de măsuri suplimentare de sprijinire a lor. Vor fi discuţii şi cu refugiaţii. Vreau să înţeleg şi vreau să am informaţii să discutăm concret care e situaţia, cum poate Guvernul să sprijine, cum pot eu ca ministru al Economiei şi om din Galaţi să transmit mesajele către Guvern şi să putem să luăm decizii cât mai rapide şi cât mai aplicate şi mai pragmatice pentru ceea ce se întâmplă în acest moment”, a declarat Spătaru.

În căminele studenţeşti din Galaţi sunt cazaţi, gratuit, la acest moment, 480 de refugiaţi din Ucraina, universitatea asigurându-le şi trei mese pe zi, din care două calde.

Potrivit prorectorului Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi, Alexandru Nechifor, zilnic, asigurarea hranei refugiaţilor cazaţi în cămine costă aproximativ 6.000 de euro, bani care, până acum, au fost asiguraţi din sponsorizările oamenilor de afaceri şi donaţiile gălăţenilor.

De la începutul conflictului din Ucraina şi până în prezent, Universitatea ,,Dunărea de Jos” nu a primit nici un ajutor financiar din partea Guvernului pentru găzduirea refugiaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.