Ministrul Economiei, Florin Spătaru: Portul Galați poate deveni un pol strategic pentru legăturile feroviare și rutiere între Ucraina și Europa

0
584
Un nou proiect de infrastructură feroviară ar putea eficientiza şi mai mult transportul de marfă dinspre Ucraina spre Galați și, mai departe, spre Europa.
”Prelungirea liniei de cale ferată cu ecartament larg, din Portul Bazin Nou Galați, cu aproximativ 600 metri liniari, ar fi o investiție care se poate adăuga la modernizarea liniei de cale ferată largă, ce a fost dată în folosință zilele trecute.
Voi discuta cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu,  despre implementarea urgentă a acestui proiect întrucât este nevoie de preluarea fluxului de marfă suplimentar, provenit din zona de conflict. În plus, această investiție ar putea contribui atât la dezvoltarea transportului multimodal, cât și la asigurarea fluxurilor de mărfuri către Portul Constanța.
Astfel, se va realiza posibilitatea operării unui tren complet de vagoane, crescând capacitatea frontului de descărcare de la 10 vagoane/zi, la 30 de vagoane, aproximativ 42.000 tone/lunar”, este de părere ministrul Economiei, Florin Spătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.