Ministerul Dezvoltării a aprobat cererea Primăriei Galați pentru achiziția de tramvaie cu fonduri europene

0
1715

Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat, astăzi, că Ministerul Dezvoltării a aprobat cererea de finanțare, cu fonduri europene, pentru 10 tramvaie care vor completa flota de mijloace de transport public în comun, la Galați. Valoarea totală a proiectului este de 95.943.800, iar finanțarea nerambursabilă reprezintă aproape 98%.

Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 100 de locuri, din care minim 32 pe scaune fixe. Tramvaiele vor fi unidirecționale, vor avea podea coborâtă, cu facilități (rampă) pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele trebuie să aibă cel puțin un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Tramvaiele trebuie să fie echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio-video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații pentru persoanele cu dizabilități de vedere, instalație electrică a echipamentul de eticketing, instalație de informare a călătorilor atât la interior, cât și la exterior. Tramvaiele trebuie să fie dotate cu echipamente care să nu permită plecarea din stațiile de parcurs cu ușile deschise, echipament pentru comandă automată a schimbării macazurilor, echipament care să permită furnizarea de internet wireless în compartimentul pentru călători, echipament pentru monitorizare și urmărire prin GPS de către dispeceratele pentru tramvaie etc.

Reamintim că Primăria va achiziționa, în plus, alte 8 tramvaie de la S.C. ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A., la un preț de 5.585.000 de lei/bucată (preț unitar).

Tramvaiele vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere. De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor. Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − two =