Minibuzele noi sunt, de astăzi, pe trasee. Urmează 40 de autobuze moderne

0
1754
După zeci de ani în care gălățenii au circulat cu autobuze second hand, uzate și nedotate corespunzător, cumpărate de fostele administrații din țări în care acestea erau retrase de pe trasee din cauza faptului că erau depășite, locuitorii Galațiului beneficiază acum de primele minibuze noi, moderne, dotate la standarde europene.
Asta după ce primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, s-a opus vehement achiziției de noi mijloace de transport în comun la mâna a doua, edilul declarând, în repetate rânduri, că strategia sa este aceea de a moderniza transportul public în comun și de a înnoi parcul auto al Transurb.
Cele 20 de minibuze noi, achiziționate de Primărie, au intrat, astăzi, pe trasee. ”Așa cum am promis, noile minibuze sunt de astăzi dimineață pe trasee. Sunt minibuze moderne, cu toate dotările, cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, instalații de aer condiționat și încălzire. În curând vom avea pe trasee și cele 40 de autobuze, tot noi și moderne”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.
Minibuzele „Karsan Jest” moderne, EURO 6, au o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă și cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Minibuzele au și instalații de aer condiționat și încălzire.
Minibuzele sunt dotate cu panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu
monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere și unitate de stocare DVR, sonde
litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS.
De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerințelor tehnice specifice ale Transurb S.A. În plus, minibuzele au și dispozitive de verificare și control pentru asigurarea mentenanței.
Prețul achiziției celor 20 de minibuze este de 6.238.000 lei, în urma licitației publice
organizate de către Primăria Galați.
În curând, vor intra pe trasee și cele 40 de autobuze noi de mare capacitate achiziționate de Primărie. Acestea sunt în valoare de 26.246.000 lei, fără TVA, și vor completa la rândul lor flota societății locale de transport public în comun, Transurb.
Primele 20 de autobuze noi se află deja în parcul auto al Transurb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.