Minciunile PNL din campania electorală ies la iveală după alegeri. Guvernul Cîțu anulează programul ”Tomata”

0
663

Îl mai țineți minte pe președintele PNL Galați, George Stângă, cum vorbea în campania electorală despre continuarea programului ”Tomata” și despre grija guvernului liberal pentru agricultură și agricultori? Dar cum l-a adus pe ministrul Agriculturii la Galați, pe Adrian Oros, să îi mintă în față pe cultivatorii de roșii că vor avea sprijin în continuare. Sau cum umbla cu aceleași minciuni gogonate secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, George Scarlat, regele micilor de la Hanu Conachi, actual senator PNL? Sau cum plusa Stângă prin toate interviurile și emisiunile electorale că programe de sprijinire a cultivatorilor de legume, de tipul ”Tomata”, vor fi extinse și la castraveți, ardei, vinete sau usturoi?

Ei bine, săptămâna trecută, ministrul PNL al Agriculturii, Adrian Oros, i-a anunțat pe legumicultori că Guvernul Cîțu nu mai finanțează programul ”Tomata”.

”Programul Tomata nu va continua. Prin programele de minimis, exact cum am promis tot anul trecut legumicultorilor, pentru că am fost întrebat în mod repetat ”de ce avem un program doar pentru tomate?”, va fi…acum trebuie să împărțim banii pe care îi avem, 88 de milioane, pentru că fermierii trebuie să știe și majoritatea știu, că noi avem un plafon pentru programele de minimis. Pentru anul 2021 plafonul este de 88 de milioane de euro în care trebuie să prindem toate aceste programe”, a declarat Adrian Oros, la Agro TV.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + seventeen =