Mii de pelerini, „Călători pe Cărările Sfinților”

0
1023

Mii de credincioși au participat, în această seară, la procesiunea “Călători pe Cărările Sfinților”, în cadrul căreia arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a întâmpinat racla moaştelor Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, însoțind-o apoi până la Catedrala Arhiepiscopală. Alături de sfânta raclă  au păși sute de preoți din Galați și Brăila precum și mii de credincioși de toate vârstele, copii de grădiniță, liceeni, adulți și pensionari, unii din Galați, alții din județ, toți veniți să se închine și să se roage pentru sănătate și pace. Moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, au fost aduse la Galați cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de la Mănăstirea Căldăruşani,  de către o delegaţie a acestei mănăstiri condusă de părintele arhimandrit Lavrentie Gâţă.

Sfânta raclă (alături de care se află și racla cu moaștele Sfântului Andrei – aflată în patrimoniul Arhiepiscopiei Dunării de Jos) va rămâne, spre închinare, în fața Catedralei Arhiepiscopale, unde credincioșii vor putea veni să se roage, pînă sâmbătă, 30 noiembrie, de Ziua Sfântului Apostol Andrei. De altfel, mâine la prânz, racla cu moaștele Sfântului Andrei va fi dusă în biserica de pe platform siderurgică, acolo unde siderurgiștii vor putea veni să se roage. Totodată, mâine seară, de la ora 20.00, după  slujba de priveghere închinată Sf. Apostol Andrei, va avea loc „Pelerinajul luminii – Lumina Sf. Andrei”, pelerinaj  închinat Sfântului Apostol Andrei. În mod tradițional, la pelerinaj participă liceeni de la Seminarul Teologic, tinerii purtând făclii aprinse vor parcurge traseul de la Catedrala Arhiepiscopală până la Seminar, alături de ei fiind așteptați toți credincioșii. Pentru buna desfășurare a acestui pelerinaj, traficul rutier va fi închis, între orele 19.45 și 20.15, pe strada Domnească, între strada Basarabiei și strada Vasile Alecsandri. De asemenea, între orele 20.15 și 20.30, se va închide circulația pe strada Vasile Alecsandri, pe tronsul cuprins între străzile Domnească și Mihai Bravu, dar și pe strada Mihai Bravu, pe segmentul dintre strada Vasile Alecsandri și strada Ep. Melchisedec Ștefănescu.

Mâine, de la ora 9.00 la ora 23.00  intră în vigoare și restricția de trafic rutier pe Faleza Dunării – Bulevardul Marea Unire (tronsonul cuprins între străzile Navelor și Al. Cernat) și strada Traian (tronsonul cuprins între strada Roșiori și Bulevardul Marea Unire) care vor fi închise circulației până în data de 2.12.2019, ora 5.00, cu excepția tronsonului cuprins între Hotel Vega și Strada Traian, care va rămâne închis până în data de 2.12.2019, ora 14.00.

Restricțiile se impun pentru buna desfășurare a spectacolelor în aer liber programate a se desfășura de vineri până duminică inclusiv, concerte organizate la solicitarea Primăriei municipiului Galați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.