Mii de gălăţeni pe faleză, de Ziua Marinei

0
2684

Mii de gălăţeni au venit încă de la primele ore ale dimineţii pe Faleza Dunării, acolo unde Primăria municipiului Galaţi a asigurat desfăşurarea diverselor concursuri, expoziţii şi spectacole dedicate Zilei Marinei. Ziua a început de la ora 7.00 cu un concurs de pescuit, cele mai mari capturi fiind apoi premiate. De la ora 10.00, gălăţenii au venit în zona clubului nautic acolo unde s-au deschis înscrierile la tradiţionalul concurs de vâslit în canotci de 10+1 locuri, concurs organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi, de către Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila23”, în cadrul proiectului naţional “Descoperă Rowmania din barcă”, o campanie naţională de promovare a sporturilor nautice.

În ciuda soarelui arzător, gălăţenii au venit în n umăr mare pentru a urmări cele 15 echipe de curajoşi care s-au înscris în concurs, adică un total de 165 de concurenţi, un adevărat record de participare. “Mă bucur că sunt pentru al şaselea an consecutiv la Galaţi, mă bucur pentru că aici, la Galaţi, am foarte mulţi prieteni, iubitori ai mişcării în aer liber. Văd că de la an la an gălăţenii se înghesuie la acest eveniment, este o bucurie şi o mândrie pentru noi, cei care dorim să promovăm acest patrimoniu extraordinar Dunărea care ne uneşte pe toţi, este coloana vertebrală a Europei”, a spus Ivan Patzaichin, care a fost asaltat de gălăţeni pentru a face fotografii sau a le da autografe.

La deschiderea concursului de vâslit a fost prezent şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a şi transmis un mesaj, cu ocazia acestei zile: „Doresc, în primul rând, să îmi exprim întreaga mea recunoștință pentru marinarii militari, cei care, pe întinderea apelor, s-au dedicat unui singur țel, apărării țării noastre, chiar cu prețul vieții. Le arătăm tuturor aprecierea noastră, îi cinstim și le evocăm faptele de vitejie. Îi felicit pe marinarii civili și pe toți cei care desfășoară activități în domeniul naval și portuar, având în vedere că ne aflăm la Dunăre, iar existența municipiului Galați este strâns legată de acest fluviu.Este o zi de sărbătoare, marcată, ca în fiecare an, de Primăria municipiului Galați prin organizarea unui adevărat maraton de evenimente dedicate Zilei Marinei, acțiuni începute încă de dimineață pe Faleza Dunării și care vor continua până aproape de miezul nopții”.

În partea a doua a zilei, de la ora 16.45 de minute, în zona Palatului Navigaţiei sunt programate a se desfăşura ceremonialul militar şi religios, urmate de lansarea în apele Dunării a crucii din flori. De la ora 18.00, navele Flotilei Fluviale vor participa la mult aşteptata paradă în cadrul căreia navele vor efectua şi exerciţii tactice de luptă, simulări de atac şi apărare, din care nu vor lipsi focurile de mitralieră şi de tun, spre încântarea celor prezenţi, indiferent de vârstă. Petrecerea va continua apoi, de la ora 20.00, în zona Parcului Viva, acolo unde vor avea loc recitaluri ale trupelor Ad Libitum Voices, Irina Rimes şi Vunk, iar de la ora 22.45 este programat un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.