Mii de gălăţeni au sărbătorit Centenarul Marii Uniri

0
1648

Gălăţeni de toate vârstele, purtând în mîini drapele naţionale, au participat la toate evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, însă cei mai mulţi au asistat la parada militară de pe strada Brăilei, unde, potrivit estimărilor, s-au aflat peste 3000 de persoane. După ceremonialul religios oficiat, în această dimineaţă, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, autorităţile locale – Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţean -, Garnizoana Galaţi şi Asociaţia Veteranilor de Război au depus coroane de flori, fiecare reprezentant păstrând un moment de reculegere în memoria celor care şi-au sacrificat viaţa pe câmpul de luptă.

Punctul culminant al zilei l-a reprezentant, cum era şi de aşteptat, parada militară de la Potcoava de Aur, înaintea căreia a avut loc un scurt moment artistic susţinut de dansatorii şi interpreţii Centrului Cultural Dunărea de Jos şi de artiştii Teatrului Muzical Nae Leonard. Publicul a exclamat de bucurie şi în momentul eliberării, în aer, a zeci de baloane colorate în culorile drapelului, dar şi când două aparate de zbor care au survolat zona, alături de care s-a aflat şi elicopterul SMURD. A urmat mult aşteptata paradă militară a tehnicii de luptă din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei (din cadrul căreia, la începutul anului viitor, vor pleca în misiune, în Afganistan, circa 500 de militari), după care au urmat reprezentanţi ai Jandarmeriei Galaţi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ISU şi Poliţiei Locale. Aplaudaţi de public au fost şi cele două plutoane din Republica Moldova, care au participat la paradă –  un pluton aparţinând Inspectoratului de Poliţie Cahul din Republica Moldova şi un pluton de carabienieri din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne a Republicii Moldova.

Sărbătoarea continuă în această seară cu tradiţionala retragere cu torţe, pe strada Brăilei, pe segmentul cuprins între strada Cloșca şi strada Regiment 11 Siret (17.00-17.30) şi cu un spectacol de muzică populară, ce va începe la ora 18.00, pe scena de la Elice, unde vor cânta Verona Adams, Gabriela Comăneci, Mihaela Gurău şi Margareta Clipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.