Mii de elevi cu rezultate foarte bune la învățătură și olimpici vor primi burse și premii din partea Primăriei

0
2495

La inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat, astăzi, cuantumul și numărul de burse care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul școlar 2018-2019.

Este vorba despre un număr de 6.264 de burse destinate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi și structurate după cum urmează: 221 burse de performanță, 4.956 burse de merit, 277 burse de studiu și 456 burse de ajutor social.

Totodată, cuantumul burselor a fost stabilit la 196 lei /elev/ lună pentru bursa de performanță; 52 lei /elev/ lună pentru bursa de merit; 46 lei /elev/ lună pentru bursa de studiu; 46 lei /elev/ lună pentru bursa de ajutor social.

Acordarea burselor reprezintă o formă de sprijin material vizând protecția socială și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură.

Printr-un alt proiect de hotărâre, avându-l ca inițiator pe viceprimarul municipiului Galați, Sorin Enache, consilierii locali au aprobat premierea elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2017-2018.

Potrivit proiectului de hotărâre, premierea elevilor şi a cadrelor didactice care i-au pregătit se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat. Pentru olimpiade internaționale: premiul I – 6.000 de lei; premiul II – 3.900 de lei; premiul III – 3.630 de lei; premiul special – 2.640 de lei; mențiune – 2.640 de lei. Pentru olimpiade naționale: premiul I – 2.200 de lei; premiul II – 1.540 de lei; premiul III – 1.100 de lei; mențiune – 660 de lei.

Elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanță. În cazul performanțelor realizate de  către elevii coordonați de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.