Mesajul rectorului Universității ”Dunărea de Jos” pentru candidații la admiterea din 2020

0
757

Universitatea ”Dunărea de Jos”, cea mai mare instituție de învățământ superior din Regiunea Sud-Est, se pregătește să primească noi studenți, făcând publică oferta educațională pentru anul universitar 2020-2021.

Rectorul prestigioasei instituții de învățământ superior, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, le-a adresat candidaților examenului de admitere un mesaj în care le prezintă, pe scurt, Universitatea, dar și oferta educațională a acesteia.

Iată mesajul rectorului Universității ”Dunărea de Jos”:

Dragi candidați ai examenului de Admitere la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, vă prezint, în calitate de Rector, informațiile actualizate privind oferta educațională a instituției noastre pentru anul universitar 2020 – 2021. Cu o medie anuală de 12.000 de studenți și 72 de ani de experiență în domeniul academic, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este cea mai mare instituție de învățământ superior din Regiunea Sud-Est a României.

Prestigiul științific al instituției o clasează permanent pe poziții onorante în clasamentele naționale și internaționale, fiind apreciată cu calificativul maxim „grad de încredere ridicat”, acordat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Diplomele de studii și calificările obținute de absolvenții noștri sunt recunoscute și apreciate la nivel internațional.

Universitatea noastră oferă studenților 28 burse de performanță, 1.270 burse de merit, 736 burse sociale, 108 burse doctorale, 1.644 burse pentru studenții străini și alte 238 burse din venituri proprii. Studenții noștri beneficiază de burse private acordate de diverși agenți economici, precum și de burse pentru activități extracurriculare în cadrul proiectelor implementate în cadrul universității. Studenții instituției beneficiază de cele mai bune condiții de cazare și masă, în cămine moderne, dotate cu toate facilitățile, la prețuri accesibile.

Încurajăm și sprijinim participarea studenților noștri la programe de mobilități, universitatea având încheiate acorduri internaționale de parteneriat cu peste 100 de universități, din 30 de state UE și non UE, studenții noștri beneficiind de burse Erasmus pentru efectuarea studiilor în străinătate.

Oferta educațională a universității în acest an, pentru candidații la locurile bugetate cuprinde 1.500 locuri la programele de licență, 860 locuri la programele de masterat și 45 locuri la studiile universitare de doctorat, la care se adaugă peste 2.200 locuri la programele de licență, 900 locuri la programele de masterat și 100 locuri la doctorat, cu taxă.
Universitatea își adaptează in permanență sistemele educaționale la nevoile tehnologice și la cerințele actuale ale societății, respectând reglementările naționale și regulile de disciplină stabilite de autorități. Măsurile de siguranță stabilite de universitatea noastră urmăresc cu prioritate sănătatea candidaților, respectând principiile prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire.
Totodată, încercăm să transformăm pandemia într-un avantaj strategic și să inovăm instituțional în domeniul admiterii, facilitând înscrierea candidaților și derularea examenului de admitere. Astfel, înscrierea candidaților se va face online, pe platforma construită special pentru admitere. Pentru candidații care optează pentru varianta tradițională, au fost menținute punctele de înscriere organizate în cadrul facultăților. Procesul online de înscriere permite candidaților să completeze ușor datele necesare fișei de înscriere, să încarce în format digital documentele necesare dosarului de concurs și dovada plății taxei de înscriere. Taxa va putea fi plătită prin virament bancar în contul universității sau la punctele de încasare din cadrul instituției. Au fost adaptate criteriile de admitere pentru studiile de licență și pentru masterat, în conformitate cu prevederile Ministerului Educației și Cercetării.
Cu excepția admiterii la Facultatea de Medicină și Farmacie, la care candidații vor susține examenul sub formă de teste-grilă, respectiv a Facultății de Educație Fizică și Sport și a Facultății de Arte, la care probele de aptitudini sunt eliminatorii, examenul de admitere se va desfășura online, prin concurs pe bază de dosar.
Comisia de admitere, alcătuită din personal didactic cu experiență, va oferi direct, telefonic sau online, suportul tehnic și informațiile suplimentare necesare candidaților în perioada admiterii.
Informațiile referitoare la Admiterea 2020 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt actualizate zilnic și pot fi consultate online pe site-ul universității la adresa www.admitere.ugal.ro.
VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG SĂ DEVENIȚI STUDENȚII NOȘTRI!
Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi
Prof. univ.dr. ing. Puiu Lucian GEORGESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.