Mesajul Primăriei către gălățenii veniți în număr mare la Direcția de Fiscalitate

0
558

Deși există opțiunea achitării online a taxelor și impozitelor locale, cea a obținerii online sau prin poștă a altor diverse documente (certificat fiscal sau acte pentru înmatricularea mașinilor), iar bonificațiile acordate, anii trecuți, până la finalul lunii martie, sunt valabile acum până la sfârșitul lunii viitoare, sute de gălățeni au venit de la primele ore ale dimineții și s-au așezat la coadă, pentru a-și achita dările la stat. În interiorul Direcției de Fiscalitate, instituția a stabilit reguli clare de protecție – intră doar atâtea persoane câte ghișee lucrează -, iar la exterior s-au trasat linii de demarcație, pentru ca oamenii să păstreze distanța. Totuși, numărul mare de gălățeni veniți să plătească taxele a format cozi în jurul sediilor Direcției de Fiscalitate.

Primăria municipiului Galați a lansat un apel public: “în contextul aglomerației care s-a creat luni dimineață la Direcția de Impozite, Taxe și alte Venituri Locale, Primăria municipiului Galați face un apel către cetățeni să respecte regulile de distanțare socială, să poarte măști de protecție și să ia toate măsurile pentru protejarea sănătății. Le mulțumim gălățenilor care își doresc să-și achite cât mai repede obligațiile fiscale, dar le reamintim că au posibilitatea de a-și achita taxele și prin intermediul platformei ghiseul.ro, lucru valabil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Primăria municipiului Galați a luat deja o serie de măsuri, astfel încât este permis accesul în interior doar a unui număr de persoane egal cu numărul ghișeelor disponibile. De asemenea, s-au trasat marcaje pentru păstrarea distanței, s-au instalat dispozitive cu dezinfectanți și termoscanere.  Precizăm că bonificațiile se acordă până la data de 30.06.2020 contribuabililor persoane fizice și persoane juridice, care achită impozitele locale, aferente anului 2020,  după cum urmează:

 • Pentru contribuabili persoane fizice:
   • În cazul impozitului de clădiri – 10%;
   • În cazul impozitului pe teren – 10%;
   • În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10%.
 • Pentru contribuabili persoane juridice:
   • În cazul impozitului de clădiri – 3%;
   • În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10%”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − eleven =