Mesajul Apă Canal pentru gălățeni

0
3993
sdr

”Mulțumim pentru răbdare și înțelegere clienților afectați de oprirea de apă din data de 18 octombrie! Dorim să adresăm sincere mulțumiri consumatorilor noștri din municipiul Galați care au fost afectați de întreruperea furnizării apei joi, 18 octombrie, pentru realizarea lucrărilor la Stația de Repompare Filești”, le transmite Apă Canal celor aproximativ 100.000 de gălățeni afectați de sistarea apei reci, care ieri nu au beneficiat de apă între orele 8,00 și 24.00.

Reprezentanții companiei reamintesc că intervenția face parte din cadrul lucrărilor de investiții executate de Apă Canal în municipiul Galați, lucrări ce fac parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020″, respectiv Contractul de lucrări GL-CL-01 Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan”.

Practic, pe 18 octombrie au început lucrările de reabilitare a Stației de Repompare Filești (rezervoare, conducte principale de alimentare cu apă, armături etc.).

”Anvergura, complexitatea și importanța lucrărilor au impus scoaterea din funcțiune a Stației de Repompare FileștiJoi s-au schimbat trei vane mari pe conducta de aducțiune care aduce apa de pe frontul de captare în Stația de Repompare Filești. Aceste lucrări vor permite realizarea în continuare a lucrărilor de reabilitare în incinta Stației.

Ne cerem încă o dată scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile. Totodată, le mulțumimpentru înțelegerea de care au dat dovadă și ne exprimăm speranța că vor da dovadă de aceeași răbdare și înțelegere și pe viitor, când vom fi nevoiți să executăm celelalte lucrări prinse în proiectul cu finanțare europeană, care vor aduce o îmbunătățire a calității serviciilor oferite și, implicit, a condițiilor de viață ale locuitorilor”, transmite conducerea societății.

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020″ este co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata contractului este de 105 luni, respectiv până la data de 31.12.2023, iar valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 822.694.181 lei cu TVA inclus. Acesta se va desfașura pe teritoriul a 22 de UAT-uri și va cuprinde lucrări de extinderi ale rețelei de alimentare cu apă și ale rețelei de canalizare, realizarea stațiilor de tratare apă potabilă noi și a stațiilor de epurare, precum și lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Contractul de lucrări GL-CL-01 Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan este în valoare de 102.821.009,87 lei, fără TVA. Durata de execuție a contractului de lucrări este de 30 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.