Maternitatea ”Buna Vestire” se modernizează. Primăria Galați a obținut fonduri europene pentru lucrări

0
686
S-a semnat contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obținut fonduri europene, a anunțat astăzi, Primăria Municipiului Galați.
Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579,80 lei fără TVA, fiind prevăzute 4 luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție, având ca ofertant câștigător Asocierea Pavmir Agro SRL – Intec SRL, prin lider de asociere Pavmir Agro SRL.
În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: lucrări de consolidare; lucrării de creștere a eficienței energetice prin realizarea lucrărilor de anvelopare, a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalației de iluminat; lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală: refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale.
Primăria municipiului Galați a obținut anul trecut finanțare europeană pentru relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire”.
Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanțării europene nerambursabile este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuția de la bugetul local este de 5.533.705 lei.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea sistemului de sănătate din municipiul Galați prin creșterea accesibilității ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale și a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C și F, în pavilionul A; reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului.
Astfel, se va face și dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter și alte instalații necesare.
Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcției pavilioanelor, datate începând cu anul 1895.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =