Măsuri preventive luate în combinat și Șantierul Naval

0
1251

Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, administrația combinatului siderurgic din Galați a luat decizia aplicării mai multor măsuri, printre care și cea de măsurare a temperaturii angajaților. Astfel, la cele trei mari porți de intrare ale combinatului siderurgic se află personal dotat cu aparate de măsurarea temperaturii fără contact direct, pe piele, salariaţii care intră în tură fiind astfel scanaţi. Totuși, acţiunea este una dificilă, având în vedere că la un schimb de tură intră și ies din combinat mii de oameni, iar în condițiile în care angajații coboară cu sutele din autobuze, este greu să se monitorizeze temperatura fiecăruia. 

Conform cifrelor oficiale, pe platforma combinatului siderurgic lucrează circa 7000 de salariaţi, din care circa 5.000 sunt angajați proprii, iar restul angajați la firme terțe. Tot preventiv, siderurgiştilor li se se fac inforrmări cu privire la măsurile igienico-sanitare care trebuie luate, iar plecările sau venirile în şi din străinătate ale angajaţilor combinatului au fost semnificativ reduse în această perioadă. 

Şi în Şantierul Naval de la Galaţi s-au luat măsuri de prevenţie, precum dezinfectarea suprafeţelor comune sau informarea anagajţilor cu porivire la măsurile igienico sanitare pe care trebuie să le ia. Totodată, partenerii sau clienţii din străinătate ai Şantierului Naval de la Galaţi menţin legătura prin intermediul internetului, având în vedere că dacă s-ar deplasa la Galaţi, ar putea rămâne în carantină. În Şantierul Naval de la Galaţi lucreayă circa 2.400 de anagajţi la care se adugă alţi 1000 de salariaţi, angajaţi ai firmelor terţe.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 5 =