Măsuri de precauţie – toate evenimentele cu public, suspendate

0
1331

DSP Galaţi a descoperit un al doilea gălăţean care nu a respectat condiţiile autoizolării la domiciliu, deşi acesta ar fi trebuit să rămână în casă cel puţin 14 zile, având în vedere că a venit din Italia, călătorind în acelaşi avion cu cetăţeanul din Cluj confirmat ulterior cu coronavirus. Potrivit şefului IJP Galaţi, Cornel Mototolea, cel care a preluat ancheta în acest caz, iniţial, bărbatul a răspuns telefonic celor de la DSP Galaţi însă ulterior nu a mai răspuns. Potrivit şefului IJP Galaţi, bărbatul se află cel mai probabil în Italia, autorităţile române urmând să ia legătura cu cele italiene, pentru identificarea acestuia. Întrucât gălăţeanul ar putea fi purtător de coronavirus şi a călătorit în ţară, acestuia i s-ar putea întocmi dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul penal, a mai precizat şeful IJP Galaţi.

Totodată, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu a anunţat că de mâine medicii DSP Galaţi – depăşiţi numeric de cei circa 700 de gălăţeni aflaţi în autoizolare la domiciliu – vor fi ajutaţi de voluntarii UVSAR. Potrivit preşedintelui UVSAR Radu Murea, zilnic 15-20 de voluntari vor suna gălăţenii aflaţi în autoizolare la domiciliu pentru a monitoriza starea de sănătate a acestora sau dacă sunt alte probleme,  inclusiv dacă nu au pe nimeni care să le furnizeze alimente sau alte bunuri necesare. În această dimineaţă, în judetul Galaţi  erau 700 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, însă tot astăzi a încetat carantina pentru  cele patru persoane (trei bărbaţi şi o femeie) care s-au aflat timp de 14 zile, în carantină, testele medicale arătând că acestea sunt sănătoase.

Cât priveşte ancheta epidemiologică în cazul bărbatului de 72 de ani confirmat cu coronavirus, abia au fost identificaţi 4 pasageri din cei 17 ai microbuzului cu care a călătorit bătrânul de la Bucureşti la Galaţi. Din câte se ştie, pe drum, microbuzul a făcut o oprire, la un popas iar din el au coborât pasageri şi la Brăila, nu doar la Galaţi.  Pentru identificarea lor autorităţile insistă şi le cere gălăţenilor să apeleze numărul de urgenţă al DSP Galaţi 0744630508, dacă au date despre persoanele care au călătorit cu microbuzul B-83-ZAD care a plecat pe 29 februarie, la ora 12.15, din Gara de N Bucureşti, pe ruta Bucureşti-Urziceni-Buzău-Brăila-Galaţi.

De asemena, pentru că nu au fost identificate toate persoanele cu care a intrat în contact bătrânul de 72 de ani, DSP Galaţi a decis suspendarea oricăror activităţi cu public, indiferent de numărul de persoane. Astfel, pe lângă spectacolul Mamma Mia, programat să aibă loc la Sala Sporturilor în această seară au fost suspendate toate spectacolele de teatru din această perioadă.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =