Măști de protecție pentru persoanele defavorizate. Primăria a stabilit cinci centre de distribuire a măștilor

0
865

PrimăriaGalați informează că, în perioada 8 – 10 septembrie, se vor distribui măștile de protecție pentru persoanele defavorizate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 78/2020. Distribuirea se va face prin intermediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Galați.

Măștile vor fi distribuite următoarelor categorii sociale:

– persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

– persoanelor din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;

– pensionarilor sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate;

– persoanelor încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Pentru ridicarea pachetelor, se vor prezenta actul de identitate al solicitantului și actele de indentitate ale membrilor familiei, cuponul de pensie sau certificatul de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, în municipiul Galați sunt cinci puncte de distribuire a măștilor pentru cei 14.778 de beneficiari. Astfel, cetățenii care locuiesc în cartierele Centru, Port, zona Gării, Valea Orașului, Mazepa I și Mazepa II se pot adresa la sediul Direcției de Asistență Socială din strada Fraternității nr. 1, bloc Șoim.

Gălățenii care locuiesc pe strada Brăilei și în cartierele Țiglina I, II, III, IV și Micro 16, 17,18 se pot adresa punctului de la Parohia „Pogorârea  Sfântului Duh” din Strada Saturn nr. FN. Locuitorii cartierelor Micro 19, 20 21, Barboși, Dimitrie Cantemir se pot prezenta la Asociația Filantropică Sfântul Antonie cel Mare din bulevardul Dunărea nr.70.

Cei care locuiesc în cartierele Siderurgiștilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 40, Micro 13B, Filești, Micro 38B, 39A, 39B, 39C pot ridica măștile de la sediul din  Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25. Cetățenii care locuiesc în Piața Centrală, Calea Prutului, Bariera Traian, Cartier Traian-Nord se pot adresa Centrului multifuncțional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice din Strada Traian nr.175.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.