Maşinile Poliţiei Locale, monitorizate printr-un sistem GPS

0
1065

Cele 30 de maşini ale Poliţiei Locale Galaţi sunt monitorizate printr-un sistem GPS odată cu implementarea unui proiect în valoare de 97.000 lei finanţat de Primăria municipiului Galaţi, a anunţat, într-o conferinţă de presă, directorul Poliţiei Locale, Petrică Hahui.

,,Prin lansarea proiectului ”Sistemul de monitorizare a autovehiculelor Poliţiei Locale prin sistem GPS” noi putem vizualiza, monitoriza şi dirija 30 de autoturisme ale poliţiei locale, care sunt în teren la evenimentele care sunt reclamate prin 955 la Dispeceratul poliţiei locale, prin 112, prin aplicaţia CityUp sau alte modalităţi de sesizare. Prin acest sistem putem trimite în timp util echipaje de intervenţie acolo unde este nevoie”, a spus Hahui.

Prezent la conferinţa de presă, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a precizat că acest sistem nu se aplică pentru a-i urmări pe poliţişti dacă îşi fac sau nu treaba, dar îi conştientizează că ar putea fi prinşi că nu-şi fac atribuţiunile.

,,Acest sistem nu a fost instalat sau nu urmăreşte ca poliţiştii să fie prinşi, ci să conştientizeze că ar putea fi prinşi. Cred că monitorizarea aceasta prin GPS va reduce acea psihoză sau murmur care era pe buzele gălăţenilor: Dom’le ştiu eu un loc unde poliţiştii locali sunt ascunşi şi stau. Acum, prin modalitatea aceasta de supraveghere timpii aceştia morţi sau pretinşi a fi morţi vor putea fi observaţi în timp real de cei ce sunt în comandament sau de partea cealaltă a camerelor. Dar acest sistem este bun şi pentru protecţia poliţiştilor, în condiţiile în care sunt aduse mereu reclamaţii, mai ales în tribunale, privind modul brutal sau neprincipal în care unii poliţişti au acţionat. Imaginile vor vorbi de la sine”, a spus Pucheanu.

Al doilea proiect prezentat la conferinţa de presă a fost aplicaţia informatică E-pol, în valoare de 128.000 lei finanţată tot de Primăria Galaţi.

,,Este o aplicaţie informatică denumită E-pol prin care toată activitatea poliţiei locale însemnând infracţiuni şi contravenţii constatate, rapoarte de activitate şi alte măsuri complementare vor fi implementate într-o bază de date şi poliţiştii cu funcţii de conducere vor putea vedea oricând ceea ce a făcut un echipaj de poliţie sau o secţie de poliţie în teren. Putem vorbi, practic, despre un cazier contravenţional”, a spus Hahui.

Primarul Ionuţ Pucheanu a precizat că municipalitatea se va implica financiar în susţinerea altor proiecte necesare dezvoltării Poliţiei Locale

,,E-Pol este o aplicaţie mai mult internă în cadrul Poliţiei Locale, iar în felul acesta conducerea instituţiei va avea o oglindă mult mai exactă asupra activităţii fiecărui poliţist în parte. Urmează în viitorul apropiat şi implementarea altor proiecte ce vor da o nouă faţă administraţiei locale. Pentru viitor, chiar dacă nu a fost aprobat bugetul anului 2019, avem în atenţie finanţarea unui poligon la Poliţia Locală dar şi realizarea diviziei canine. Nu uităm nici de dotări având în vedere că parte din autospecialele Poliţiei Locale ar trebui înlocuite”, a afirmat Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.