Maşinile abandonate pe domeniul public trebuie să dispară! Unde sesizaţi când descoperiţi rable părăsite în oraş

0
2189

În condiţiile în care în multe zone ale oraşului locurile de parcare, şi-aşa insuficiente, sunt ocupate de autoturisme abandonate, aflate într-o stare avansată de degradare (în unele cartiere, rablele ocupă chiar şi spaţiul verde dintre blocuri), Primăria face un apel la gălăţeni să sesizeze municipalităţii când observă maşini abandonate pe domeniul public. Sesizările pot fi făcute online la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0336/102112.

Este anormal să abandonăm o maşină care nu mai este utilizată. Trebuie să ne pese tuturor de felul în care arată domeniul public. Cetăţenii care văd astfel de maşini pe domeniul public sunt rugaţi să ne transmită aceste informaţii pentru a putea interveni şi elibera terenul”, spune primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, anul trecut, poliţiştii locali ai Serviciului Siguranţă Rutieră au descoperit peste 400 de rable abandonate pe domeniul public sau privat al statului.

Pe parcursul anului 2017, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au verificat un număr de 473 de autoturisme, în cazul unui număr de patru dintre maşini nu s-au confirmat reclamaţiile. În urma verificărilor din teren au fost aplicate 439 somaţii de ridicare a autoturismelor abandonate. Trebuie precizat că 307 de proprietari de autoturisme, care intră sub incidenţa Legii nr. 421/2002, şi-au ridicat maşinile fără continuarea procedurilor. Totuşi, pentru alte 135 de autoturisme a fost finalizată şi înaintată documentaţia către Primăria Municipiului Galaţi. Dintre acestea, 70 de maşini au fost transportate la depozitul municipalităţii. De aici, 12 proprietari au venit personal să le recupereze, după ce au achitat serviciile de ridicare şi transport în valoare de 272,42 lei şi 10 lei pe zi pentru depozitare. Conform legii, în termen de 10 zile de la emiterea notificării, inspectorii Primăriei pot ridica maşina şi după alte 10 zile de depozitare, aceasta devine proprietatea UAT Galaţi”, informează Biroul de Presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.