“Marșul pentru Viață”, pe străzile Galațiului

0
769

Peste 100 de persoane au participat, astăzi, la Galați, la cea de-a IX-a ediție anuală a “Marșului pentru Viață”, eveniment desfășurat astăzi în peste 500 de localități din România și  Republica Moldova, acțiune organizată de Asociația Studenți pentru Viață. La Galați, marșul a fost organizat  de Asociația “Studenți pentru Viață” și a fost susținut de Arhiepiscopia Dunării de Jos, asociațiile „Ortodoxia Tinerilor”, „Familie și Dăruire” și de Platforma Civică Împreună.

Înainte de marș, participanții au asitat la o slujbă de mulțumire, oficiată în Biseria Sfântul mare Mucenic Mina, de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian. După scurta slujbă, acesta le-a mulțumit celor prezenți pentru participarea la marș și a vorbit despre importanța copiilor în familie. Ulterior, ÎPS Casian a împărțit copiilor veniți cu părinții lor, calendare bisericești, binecuvântându-i pe cei mici. Apoi, toți, purtând pancarte cu mesaje anti-avort, au pornit, în marș, pe traseul Strada Anghel Saligny – Bulevardul Siderurgiștilor-Rondoul din Țiglina I – Bulevardul Brăilei – Parcul VIP-Orășelul Copiilor, punctul final fiind Biserica “Pogorârea Sfântului Duh”.

Având drept temă “Unic din prima secundă”, participanții la “Marșul pentru viață” au solicitat, printre altele, înființarea de instrumente pentru sprijinirea femeii în criză de sarcină, precum centrele de sprijin pentru viitoarele mame, unde acestea să poată beneficia, gratuit, de consiliere psihologică și de sprijinul asistenților sociali specializați în astfel de cazuri.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − 3 =