Maratonul Unirii, mesaj de solidaritate din partea gălăţenilor

0
866

Plutonierul major Cristian Onofrei, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi şi fruntaşul Alexandru  Vlasie din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galaţi, urmează să fie primiţi, de autorităţile locale din Alba Iulia, în această dimineaţă, după ce, de la ora 8.00, au plecat în ultima etapă a Maratonului Unirii, din Sebeş. Astfel, se încheie, cu succes, cele 14 zile şi jumătate în care cei doi gălăţeni au alergat zilnic, în medie, peste 40 de km, pentru a reedita, prin alergare, istoricul traseu realizat în urmă cu 102 ani de Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi, din Campania anului 1916, pentru eliberarea Transilvaniei, trecând prin Garnizoanele militare Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Valea Buzăului, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş şi Alba Iulia.   În fiecare zi în care au alergat, cei doi gălăţeni au avut asupra lor drapelul României, care le-a fost înmânat, la start, de către doi veterani de război – col. în retragere Alexandru Popescu (93 de ani) şi  col. rez. Ghiţă Crăciun, (94 de ani şi jumătate), singurul veteran al jandarmeriei gălăţene.

După această cursă de peste 550 de km, în care cei doi gălăţeni au rupt mai multe perechi de adidaşi şi au slăbit, fiecare, în jur de 5 kg (efortul fizic depus în fiecare zi fiind considerabil, iar la acesta s-au adăugat şi condiţiile meteo deosebit de severe – ger, ploaie, ninsoare, vânt), astăzi, Cristian Onofrei şi Alexandru Vlasie ajung la Alba Iulia, trasmiţând, prin gestul lor, un frumos mesaj de unitate.

Un mesaj asemănător îl transmit, astăzi, cei 17 lucrători MAI şi MApN care au pornit, în alergare, în această dimineaţă, din dreptul Poligonului Smârdan, punctual de finish fiind piaţa din faţa Primăriei Brăila. Cursa a fost iniţiată de militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru (UM 02468 Smârdan) şi la ea participă militari, polițiști, janadrmi și lucrători din penitenciar din Galați, Brăila și Constanța. În afară de mesajul de unire al celor două oraşe, cursa, desfăşurată sub genericul “Nici un camarad nu este lăsat în urmă” are o latură caritabilă, participanţii invitând la donaţii care se vor direciona pentru ajutorarea a doi camarazi, unul din galai şi celălalt din Brăila, care au nevoie de intervenţii medicale costisitoare. De altfel, detalii despre aceste cazuri puteţi găsi pe pagina de facebook a lui Larenţiu Cobzaru  (https://www.facebook.com/events/1973518746273866/).

Tot astăzi, de la ora 9.30, mai mulţi gălăţeni respectă frumoasa tradiţie pe care au instituit-o mai mulţi ani în urmă, plecând în alergare, către Vama Giurgiuleşti, acolo unde, tot potrivit cutumei, vor face o horă la care îi vor invita pe toţi cei de acolo, care vor dori să sărbătorească astfel Centenarul Marii Uniri.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.