Manifestările de Ziua Marinei vor începe duminică pe Faleza Dunării

0
2750

Statul Major al Forțelor Navale marchează aniversarea Zilei Marinei Române printr-o serie de evenimente, la care vor participa mii de marinari militari, zeci de nave și numeroase aparate militare de zbor.

În premieră, anul acesta, manifestările vor începe duminică, 5 august, la Galați, cel mai mare port fluvial și maritim al României, iar evenimentele organizate de Forțele Navale Române vor continua la Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, București și Cernavodă, până miercuri, 15 august 2018, când este programat, la Constanța, cel mai mare spectacol naval din România.

Astfel, Muzica Militară a Forțelor Navale va deschide duminică, 5 august, seria activităților aniversare cu un concert, susținut pe faleza Dunării din municipiul Galați, în intervalul orar 18.30-19.30.

Tot la Galați, navele militare fluviale vor participa duminică, 12 august, în intervalul orar 09.00-13.00, la Ziua Porților Deschise, organizată pe faleza municipiului.

Ziua Marinei Române a fost organizată pentru prima dată în anul 1902, la Constanța, la data de 15 august, cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare națională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.