Manifestări de Ziua Drapelului

0
596

Astăzi, 26 iunie 2020, în municipiul Galaţi au avut loc manifestările dedicate sărbătorii Zilei Drapelului Naţional.

În Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa autorităţilor locale şi a credincioşilor, cu respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Gabriel-Ioan Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea celor trei culori ale drapelului şi despre modul în care acest simbol al naţiunii române trebuie păstrat, cultivat şi transmis cu sfinţenie tinerelor generaţii.

De la Catedrala Arhiepiscopală, Drapelul naţional a fost purtat de către militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.

Aici, în prezenţa Gărzii de Onoare, a oficialităţilor locale, a preoţilor şi a gălăţenilor a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României şi înălţarea pe catarg a tricolorului.

Manifestările Zilei Drapelului Naţional s-au încheiat cu alocuţiunile care au evocat însemnătatea acestei zile.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − two =