Mănăstirea Buciumeni și-a sărbătorit cel de-al doilea hram

0
1751

Mănăstirea Buciumeni şi-a serbat cel de-al doilea hram când întreaga Biserică Ortodoxă a cinstit ”Acoperământului Maicii Domnului”. Cu acest prilej,  în biserica mănăstirii – monument istoric, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, în prezența monahiilor mănăstirii, a pelerinilor şi a credincioşilor din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre descoperirea minunată pe care Sfânta Fecioară a făcut-o credincioşilor, despre modul în care se roagă pentru ei şi îi ocroteşte.

Ierarhul a mai arătat că Maica Domnului ocroteşte şi se roagă pentru toţi cei care îi cer ajutorul cu credinţă şi este prezentă acolo unde creştinii o cinstesc, aşa cum a fost de faţă la privegherea de toată noaptea a clerului şi credincioşilor bisericii din Vlaherne.

La momentul liturgic cuvenit, o parte dintre copiii şi credincioşii prezenți au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La final, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru binefăcătorii sfântului aşezământ: egumeni, monahi, monahii şi ostenitori.

După Sfânta Liturghie, toţi cei prezenţi au fost invitaţi, după tradiţie, în trapeza mănăstirii, la agapa creştinească, pregătită cu grijă de maici.

Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, este una dintre cele mai frumoase sărbători închinate Fecioarei Maria, pentru că ea descoperă tuturor creştinilor modul în care Maica Domnului ajută prin rugăciune neîncetată către Mântuitorul Hristos pe toţi cei care o cinstesc şi îi cer sprijinul.

 

Mănăstirea Buciumeni este situată pe teritoriul comunei cu acelaşi nume din nordul judeţului Galați, la 25 km NV de Tecuci. Tradiţiile sihăstreşti ale acestor locuri şi cadrul natural deosebit fac din Mănăstirea Buciumeni un punct de pelerinaj pentru credincioşi în toate perioadele anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.