Mâine va fi semnat contractul pentru acceleratorul liniar de particule. Echipamentul ultramodern va deservi șase județe

0
1375

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, va semna, mâine, la Guvern, contractul pentru acceleratorul liniar de particule, care va ajunge la Spitalul Județean din Galați în vara anului viitor. Unitatea medicală a fost inclusă în Programul de Îmbunătățire a Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, derulat de către Ministerul Sănătății și finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Licitaţia pentru dotarea unităţii medicale gălăţene cu un accelerator liniar de particule a fost derulată de către Ministerul Sănătăţii.

Acceleratorul liniar de particule reprezintă o metodă modernă şi eficientă de tratament în domeniul cancerului. Datorită faptului că este prevăzut cu lamele ajustabile, radiaţia este îndreptată doar către zona tumorii, cu afectarea minimă a  ţesutului sănătos din jurul tumorii.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi a demarat procedurile de achiziţie pentru servicii de proiectare şi execuţie lucrări de extindere şi reamenajare a secţiei de Radioterapie. Astfel, se va realiza o construcţie nouă care va include cabinetele medicilor specialişti, vestiare pentru pacienţii din ambulatoriu, respectiv un lift pentru accesul pacienţilor la acceleratorul liniar de particule. Proiectul are o valoare de aproximativ un milion de euro, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Județean, Centrul de Radioterapie Galaţi are adresabilitate crescută: pe linia Bucureşti – laşi nu mai există alt centru de radioterapie. Astfel, pacienţii din şase judeţe (Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Vaslui şi Constanţa) se adresează centrului de la Galaţi, care dispune de un spaţiu corespunzător pentru instalarea unui accelerator liniar de particule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.