Mai puţin de o treime dintre boschetari acceptă să fie duşi la Adăpost

0
748

64 de persoane fără adăpost au fost depistate de polițiștii locali în urma unor razii care au avut loc ca urmare a derulării unui plan de acțiune, privind reducerea riscurilor de producere a hipotermiei în rândul acestor oameni.

Astfel, în ultimele nopți, polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 51 au refuzat internarea.

O acțiune similară a avut loc și în luna ianuarie 2021. La momentul respectiv, polițiștii de la nivelul celor cinci secții de ordine publică au găsit în stradă un număr de 35 de persoane, 27 dintre acestea au refuzat internarea, iar restul de opt au ajuns în instituții de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanță și transportate la unitățile medicale.

Până la finele lunii februarie 2021, la nivelul municipiului Galați se află în derulare Planul de măsuri „Hibernal 2020 – 2021”.

Unul dintre obiectivele acestuia fiind îndeplinirea atribuțiilor legale privind persoanele fără adăpost, aflate în risc socio-medical. Doar cu acordul lor, cei găsiți într-o asemenea situație, sunt internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.