Lucrări pentru regularizarea albiei râului Bârlad

0
1156

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați a finalizat lucrările în comuna Umbrărești la obiectivul  “Reamenajare a albiei regularizate a râului Bârlad, mal stâng” pe o lungime de 400 metri (300 metri – lucrări de  decolmatare și 100 metri – lucrări de consolidare cu anrocamente). Potrivit instituției, „în această perioadă angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați vor continua lucrările pe cursul de apă Bârlad în comuna Munteni, județul Galați la obiectivul “Reamenajare a albiei râului Bârlad, mal drept”  pe o lungime de 430 metri  (240 metri – lucrări de decolmatare și 190 metri – lucrări de consolidare cu anrocamente din piatră).

Viiturile din decursul ultimilor ani au condus la producerea de eroziuni ale malurilor  râului Bârlad existând posibilitatea de a pune în pericol stabilitatea digulurilor de apărare. În acest context, personalul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad a intervenit prompt în vederea stopării fenomenelor de eroziune ale malurilor, prin lucrări de consolidare pentru protecția liniei de apărare împotriva inundațiilor.

Totodată, sunt în curs de finalizare lucrările pentru mărirea secțiunii de scurgere a cursului de apă Corozel din comuna Matca, județul Galați, pe o lungime de 3650 metri.

Scopul acestor lucrări, de mărire a secțiunii de scurgere, prin operațiuni de decolmatare si reprofilare a albiei, este de a reduce riscul de producere a fenomenelor de inundații și de a crește gradul de apărare a populației și obiectivelor socio-economice”.

„Anual, prin Programul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și Sistemele de Gospodărire a Apelor din subordine, intervin cu lucrări de întreţinere la construcţiile hidrotehnice din administrare.

Administrația Bazinală de Apă sprijină, cu prioritate, comunitățile locale prin lucrări de intervenții în vederea măririi secțiunilor cursurilor de apă pentru asigurarea tranzitării debitelor acestora, și a creșterii gradului de protecție a populației și obiectivelor socio – economice, împotriva inundațiilor”, mai transmite compartimentul Relaţii cu Presa a instituției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.