Lucrări avansate pe Siderurgiștilor. Se montează noile linii de tramvai!

0
1141
Cea mai importantă investiție a municipalității în infrastructura Galațiului, pentru care Primăria va investi peste 20 de milioane de euro din fonduri europene și de la bugetul local, devine tot mai vizibilă în condițiile în care lucrările avansează în ritm alert.
 
Este vorba despre modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie, două axe rutiere extrem de importante, cărora administrația condusă de primarul Ionuț Pucheanu le va schimba complet înfățișarea și va înlocui totodată vechile linii de tramvai. De altfel, muncitorii au început să monteze noile linii de tramvai pe strada Siderurgiștilor, iar în paralel se lucrează la trotuare și la rețelele electrice.

”Lucrările avansează de la o zi la alta pe strada Siderurgiștilor. Au fost aduse deja primele linii de tramvai, iar muncitorii au început montarea lor. În același timp se lucrează și la trotuare și la rețelele electrice”, anunță primarul Ionuț Pucheanu, care a precizează că
”străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie vor avea trotuare, carosabil și linii de tramvai modernizate, piste pentru bicicliști și spații verzi”.

Amintim că, datorită acestui proiect major de investiții, străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 vor beneficia, pentru prima dată, de lucrări de modernizare, grație unui proiect cu fonduri europene derulat de către Primărie, în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Lucrările vizează în principal reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi.

Proiectul prevede și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv), precum și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 6 =