Lucrări avansate la prima parcare multietajată construită de Primărie

0
1362

”Lucrările sunt în plină desfășurare la prima parcare multietajată, în cartierul Mazepa I, în zona blocului R5. Zilele acestea s-au pus grinzile și placa peste etajul 1, iar în continuare vor fi ridicați stâlpii de susținere pentru nivelul următor. Lucrările sunt realizate în momentul de față în proporție de aproximativ 35%”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.

Edilul precizează că parcarea multietajată, care va avea nu mai puțin de 214 locuri, le va fi pusă la dispoziție gălățenilor în vara anului viitor.

Investiția, care se ridică la 15 milioane de lei, este făcută de Primărie, cu bani de la bugetul local, în urma unui proiect de restructurare urbană, prin care actuala administrație a desființat mai multe garaje inestetice de pe domeniul public, care sufocau o zonă aglomerată a cartierului Mazepa, iar în locul lor ridică o parcare multietajată cu trei etaje.
Pe de o parte, investiția realizată de Primăria Galați va rezolva o problemă stringentă a zonei respective – lipsa locurilor de parcare, iar pe de altă parte schimbă radical aspectul zonei, modernizând-o.

Prima parcare multietajată din municipiul Galați va fi o construcție tip parter plus trei etaje, cu un număr de 214 de locuri de parcare și 50 spații de depozitare tip boxe individuale. Construcția va fi prevăzută cu sisteme pentru eficiența energetică (iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă; panouri solare producere apă caldă în paralel cu instant electric; termoizolații spații încălzite; încălzire electrică locală cu senzor de prezență și programare temporală); sisteme de management inteligent (sistem control acces cartele cu autotaxare; sistem monitorizare video; sistem semaforizare cu senzor și afișaj al numărului de locuri de parcare și racorduri electrice pentru 21 de stații de încărcare autovehicule electrice).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.