Lucian Bute, la Europenele de box pentru juniori

0
813

Campionatele Europene de box pentru juniori au avut parte în ziua a doua a competiţiei de vizita fostului campion mondial IBF la box profesionist, Lucian Bute, informează ofiţerul de presă al competiţiei, Alexandru Enciu.

Potrivit acestuia, când şi-a făcut apariţia în Patinoarul artificial din Galaţi, gazda întrecerilor, pugilistula fost aclamat de spectatori şi de sportivii din sală. Fostul campion mondial şi-a prelungit vacanţa în România pentru a fi prezent la competiţia continentală a juniorilor.

”Nu puteam rata o competiţie organizată la mine acasă”, a declarat Bute.

El a venit în ţară pentru o scurtă vacanţă alături de soţie şi de cei doi copii ai săi. Familia a plecat în Canada, iar el a mai rămas câteva zile în ţară, pentru a-i susţine pe boxerii români.

La gala de sâmbătă, Lucian a avut ocazia să aplaude şi o victorie românească. La categoria pană (57 de kilograme masculin), băimăreanul Samuel Gabriel Roman l-a învins la puncte, după un meci extrem de disputat, pe scoţianul Gerard McTaggart. Decizia a fost una partajată, 3-2, dovadă a raportului de forţe din ring.

”Mi-a plăcut copilul, are inimă şi calităţi de boxer veritabil”, a spus Bute.

Un motiv în plus pentru marele campion de a-l aprecia pe Roman este şi faptul că tânărul pugilist de 16 ani este antrenat la club de Claudiu Râşco, fostul său coleg de lot naţional, dar şi companion prin boxul profesionist din Canada, chiar dacă la organizaţii diferite.

Claudiu Râşco antrenează acum la CSS 2 Baia Mare, având un singur boxer la Europene, pe Samuel Roman.

Luni, Roman va boxa în sferturile de finală cu ucraineanul Viaceslav Bryhadenko, succesul urmând să-i asigure o medalie europeană.

A doua victorie a zilei de sâmbătă pentru delegaţia tricoloră a venit de la lotul feminin. Loredana Andreea Marin (63 kg) s-a impus la puncte, extrem de clar (5-0) în faţa polonezei Wiktoria Florkiewicz, care a fost numărată o dată în repriza secundă. În sferturile de finală, luni, Loredana Marin se va bate pentru un loc pe podium cu Ani Manukyan (Germania).

Ceilalţi cinci boxeri români care au urcat în ring sâmbătă au fost învinşi.

Masculin, 60 kg: Alexandru Marian Ungureanu pierde puncte John Liam Bielenberg (Germania); 63 kg: Cătălin Vicenţiu pierde puncte Daniil Tsitsko (Belarus); 75 kg: Lucian Mititelu pierde puncte Mark Luke Duffy (Irlanda).

Feminin, 46 kg: Maria Alice Bărăilă pierde puncte Laura Fanni Kovacs (Ungaria); 52 kg: Mihaela Gabriela Manea pierde puncte Jayne Bardauskas (Anglia).

Duminică vor urca în ring opt boxeri români, între care piteşteanul Adrian Preda (54 kg), vicecampionul european de juniori de anul trecut. Vor mai boxa: Cristinel Măzăreanu (46 kg), Ionuţ Alexandru Dumitrachi (48 kg), Eusebiu Tîrzoman (50 kg), Marco Antonio Manea (52 kg), Andrei Musteţ (66 kg), Cosmin Hermeziu (70 kg) şi Mihaela Cristina Ciobanu (fem, 57 kg).

Competiţia se încheie pe 1 iunie.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =