Loverboy de Galați. O elevă de liceu s-a sinucis, sătulă să fie exploatată sexual de iubitul ei

0
1241

Sfârșit cumplit pentru o fată de 18 ani din Galați. Tânăra și-a pus capăt zilelor, anul trecut, sărind în gol de la etajul 5 al unui bloc din București, unde era obligată de cel care pretindea că o iubește să presteze servicii sexuale pe bani. Cazul a intrat în atenția Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Galați încă de la momentul în care fata s-a sinucis, însă principalul suspect dispăruse. Acesta a plecat din România imediat după ce tânăra și-a încheiat socotelile cu viața. S-a întors acasă, la Galați, în urmă cu câteva zile, când a fost săltat de ofițerii BCCO Galați. Între timp, a fost arestat.

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și deținere de droguri de risc pentru consum propriu. Astfel, la data de 27 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unei persoane. În cauză, s-a reținut că, în perioada cuprinsă între toamna anului 2021 și aprilie 2022, persoana bănuită ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducere în eroare (utilizând metoda ,,loverboy”), o persoană vătămată. De asemenea, în perioada aprilie – iunie 2022, persoana bănuită ar fi exploatat persoana vătămată, pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în țară (în municipiile București și Cluj-Napoca) și în străinătate (Germania), și-ar fi însuşit cvasitotalitatea sumelor de bani obținute de aceasta din practicarea prostituției.
Totodată, pe fondul exploatării sexuale, persoana vătămată s-ar fi sinucis, la data de 25 iunie 2022, prin precipitarea de la fereastra unui apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuințe, din municipiul București, apartament unde aceasta ar fi întreținut relații sexuale contra cost. Persoana bănuită ar fi părăsit teritoriul României, după decesul persoanei vătămate și ar fi revenit în țară în luna martie a acestui an.
În urma percheziției domiciliare efectuate în locuința persoanei bănuite, au fost descoperite și ridicate aproximativ 9 grame de cannabis. În cursul zilei de 28 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a persoanei bănuite, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați”, se arată într-un comunicat al DIICOT Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.