Lista candidaților PSD la Consiliul Județean Galați

0
1163

Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea a susținut, astăzi, o conferință de presă, în care și-a anunțat candidatura pentru încă un mandat, prezentând, totodată și o parte din candidații PSD la funcția de consilier județean.

,,Eu voi deschide lista pentru că trebuie să-mi asum acest lucru. Patru ani am venit în faţa oamenilor şi am prezentat proiecte, am prezentat realizări, avem proiecte realizate, proiecte în curs de realizare şi atunci oamenii trebuie să ştie că eu îmi asum echipa cu care plec la drum şi îmi asum ceea ce fac la Consiliul Judeţean. Toţi de pe lista PSD sunt oameni valoroşi. Ceea ce ne dorim noi de la aceste alegeri este să avem majoritate în Consiliul Judeţean, singuri”, a declarat Costel Fotea. Pe locul al doilea de pe lista candidaților PSD la funcția de consilier județean se află doctorul Mihai Polinschi, care a ocupat, până acum o lună, funcția de manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar pe poziţia a treia, directorul Administraţiei Pieţelor, Viorica Sandu. Pe locuri eligibile se mai află prorectorul Universităţii Dunărea de Jos, Silvius Stanciu şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mioara Enache, dar și Doina Cucu, administrator public CJ Galați precum și Cătălin Porumb, directorul Școlii Generale din Rădești, una din puținele școli din mediul rural care deține dotări care nu se regăsesc în multe din școlile din mediul urban – table interactive, computere performante, precum și tablete electronice, distribuite elevilor încă din primăvară, dispozitivele fiind procurate prin intermediul Asociației Rădeșteanca, pe care o coordonează. În total, pe lista candidaților PSD la CJ Galați se află patru cadre medicale, respectiv dr. Mihai Polinschi, dr. Violeta Șapira (medic neurolog la Spitalul Județean), dr. Alexandru Nechifor (medicină internă Spitalul Județean Galați) și Ana Raluca Drăgan, (asistent medical, student anul I Facultatea de Medicină).

“Așa cum am spus și în 2016 spun și în 2020 faptul că sănătatea este o prioritate pentru noi. Galațiul este déjà și trebuie să continue să fie un centru regional de sănătate, pentru că de la Iași la București suntem cel mai mare centru medical și trebuie să continuăm să dezvoltăm acest domeniu. Un exemplu în acest sens secția de radioterapie unde, zilnic, sunt peste 60 pacienți tratați de cancer, oameni nu doar din Galați ci și din Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea sau Buzău. Vom dezvolta în continuare infrastructura din sănătate, mai ales că avem oameni pregătiți, profesioniști și dedicați”, a declarat Costel Fotea.

La rândul ei, dr. Violeta Șapira a vorbit despre unul din proiectele viitoare care vor fi susținute de CJ Galați – înființarea unei clinici de recuperare neuromotorie în cadrul Spitalului Ivești, astfel încât pacienții gălățeni care au suferit o afecțiune neuromotorie și au fost tratați la Spitalul Județean „Sf. Andrei” să se poată recupera acasă, în județul Galați, și să nu mai fie nevoiți să meargă la terapie, la clinicile din Iași, București sau Constanța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.