Legume, fructe, brânză, carne, peşte, bragă, must, pastramă şi poale-n brâu, la Târgul de Toamnă

0
6685

În perioada 28-30 septembrie, în Piaţa Centrală a municipiului Galaţi se desfăşoară cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Târgul de Toamnă. Potrivit directoarei Administraţiei Agroalimentare a Pieţelor Galaţi, Viorica Sandu, la eveniment vor participa peste 300 de producători, fermieri şi comercianţi din judeţul Galaţi care vor vinde, în cele trei zile de festival produse diverse: legume, fructe, flori, produse lactate, produse din carne (incluisv de porc), peşte, produse apicole, produse de patiserie etc. “Anul acesta, în mod special, am decis să nu percepem nici un leu celor care vin cu produse la târg, aşa că ne aşteptăm ca şi preţurile practicate de dânşii să fie mai mici decât cele practicate în restul perioadei”, a spus Viorica Sandu, precizând că decizia a fost luată şi pentru a încuraja producătorii agricoli să vină la piaţa din Galaţi cu produse proaspete şi de calitate care, apoi, să poată fi popularizate de clienţi, pe reţeaua de socializare, în cadrul unei campanii intitulate “merg la piaţa din Galaţi” – proiect lansat la nivel naţional de Asociaţia Administraţiilor de Pieţe, al cărei membru este şi Administraţia Pieţelor de la Galaţi.

Deschiderea Târgului de Toamnă va avea loc vineri, la ora 10.00, când, după momentul oficial, pe scena special amenajată pentru acest eveniment, vor cânta grupul de copii de la Grădiniţa nr. 30, Laura Lavric şi Maria Crăciun. Programul artistic va fi continuat, până la ora 15.00, de orchestra Centrului Cultural Dunărea de Jos, prezentarea urmând să fie făcută de cunoscutul şi îndrăgitul Paul Buţa.

Un alt moment inedit este programat vineri la ora 11.00, când în hala de legume-fructe, renumitul Chef Antonio Passarelli va oferi un spectacol live de gătit, utilizând alimentele aduse de producătorii locali la târg.

Programul artistic, pe scena din piaţă, va continua şi sâmbătă şi duminică, până la ora 15.00 (vor urca pe scenă fanfara Centrului Cultural Dunărea de Jos şi Ansamblul Folcloric Doina Covurluiului), iar de la târg nu vor lipsi nici grătarele cu mici, pastramă, vin şi must, alături de care se vor mai găsi şi alte produse alimentare la fel de cunoscute şi îndrăgite – bragă şi renumitele poale-n brâu, preparate şi oferite gratuit publicului de gospodine venite la Galaţi special pentru acest lucru tocmai de peste Prut. La târg vor mai fi prezenţi şi meşteri populari care vor vinde produse tradiţionale iar cei care vor dori o amintire de la eveniment pot opta nu doar pentru un produs tradiţional ci şi pentru o … fotografie tematică, organizatorii pregătind inclusiv un stand pentru aşa ceva.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.