Lecție de omenie și respect din partea militarilor în cazul asistentei medicale marginalizată de vecini

0
833

Militarii Batalionului 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au reacționat în cazul Mihaelei, asistenta de la Spitalul de Boli Infecțioase marginalizată de către vecinii de bloc și patronul unui magazin de la parterul imobilului care a refuzat să o mai servească, pe motiv că ar răspândi coronavirusul. Militarii au așteptat-o, aseară, pe Mihaela, în fața blocului în care aceasta locuiește și chiar în fața magazinului cu pricina și i-au oferit un buchet de flori, aplaudând-o pentru dedicația pe care o demonstrează continuând să meargă la servici, în ciuda reacțiilor ostile ale vecinilor. Astfel, fără a le adresa un cuvânt vecinilor, militarii au dat o lecție deschisă de omenie și respect.

„Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că… vii acasă la finalul turei.

Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. Ieri a postat pe facebook acest text:
„Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase.”

Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe.

Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este?

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!

Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!❤️”, a postat pe pagina de facebook Ministerul Apărării Naționale. 

Reamintim, ieri, Inspectoratul Județean de Poliție Galați a decis deschiderea unei anchete pe numele unui patron de magazin de cartier care a refuzat să servească o clientă, ba mai mult, a alungat-o din magazin, pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalți, deoarece femeia lucrează ca asistent medical la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, unde sunt internați pacienții cu COVID 19. “Este foarte grav ce mi s-a putut intampla doar pentru simplul fapt ca lucrez la Spitalul Boli Infectioase Galati. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi – au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi – au trimis politia acasa… M-au dat afara din magazinul blocului doar pentru ca lucrez la Spitalul Boli Infectioase.!!!! Ce sa inteleg…. E discriminare????/ acesta este mesajul postat pe facebook de o asistentă a Spitalului de Boli Infecțioase Galați. Potrivit IJP Galați, femeia a fost raportată, la Poliție, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a sunat oamenii legii și a raportat că femeia se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condițiile și iese din casă. Polițiștii veniți la fața locului să verifice au aflat că, de fapt, femeia nu se află în izolare ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deține, pentru a-și feri familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi. Însă patronul magazinului nu s-a liniștit iar ieri ar fi dat-o afară din magazin pe femeie care a sunat la Secția 2 Poliție, reclamând cazul. “Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galați face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt pevăzut drept contravenție la art. 1 al Legii 12/1990 și care se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2000 și 20.000 de lei”.

Și prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu a condamnat atitudinea ostilă la adresa asistentei medicale și a transmis toate felicitările și mulțumirile cadrelor medicale care în această perioadă se luptă, zilnic, în spitale, pentru sănătatea pacienților afectați de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.