Înainte de deschiderea celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului de Toamnă din Piaţa Centrală (eveniment programat a se va desfăşura în perioada 20-22 septembrie), pe 19 septembrie, în aceeaşi Piaţă Centrală va avea loc lansarea, în mod oficial, a primelor plăţi efectuate cu cardul. “Plata cu cardul va fi posibilă, din 19 septembrie, și în Piața Centrală din Galați. Proiectul este dezvoltat de Mastercard si Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), în parteneriat cu Patria Bank, și beneficiază de susținerea Primăriei Galați. Inițiativa are drept scop principal alinierea comerțului la standarde europene Smart și își propune să găsească un numitor comun între tendința în creștere în rândul consumatorilor de a mânca mai sănătos și de adopta un stil de viață ce include o alimentație bogată în fructe, salate și legume și susținerea fenomenului “eat local” – consumul de produse de la producătorii locali”, transmit organizatorii evenimentului.
A doua zi, pe 20 septembrie, de la ora 9.30, în Piaţa Centrală se va deschide Târgul de Toamnă, ocazie cu care, în afară de zecile de producători care vor aduce la vânzare tot felul de produse (legume, fructe, vin, must, miere, produse din carne, lactate, peşte etc) se vor desfăşura şi diverse programe artistice susţinute de ansamblul folcloric al Centrului Cultural Dunărea de Jos, Mioara Velicu şi Gelu Voicu, dar şi de dansatorii formaţiei coordonate de Virgil Tăbuş şi de elevii Şcolii de Arte. Sâmbătă, 21 septembrie, buna dispoziţie va fi asigurată de Constantin Bahrin, Aurică Totolici, Mandola Munteanu şi Ion Marieta, iar duminică, de Lucian Vintilescu, Aurică Totolici, Mandola Munteanu şi Ion Marieta, alături de care, bineînţeles, se vor afla artiştii ansamblul folcloric al Centrului Cultural Dunărea de Jos.
În fiecare zi de târg, organizatorii au pregătit surprize cumpărătorilor, dintre acestea nelipsind plăcintele moldoveneşti, calde şi nici suvenirurile, care vor fi oferite celor care vor veni să îşi facă cumpărăturile de toamnă de la târg dar şi să se delecteze cu o pastramă la grătar sau o tochitură la ceaun udate cu must, vin sau ţuică.