La Spitalul de Copii din Galați va funcționa singura secție de oncologie pediatrică din regiunea noastră! Fonduri europene atrase de Primărie

0
1416

Primăria face investiții majore în sănătatea gălățeană. Municipalitatea a reușit să atragă noi fonduri europene pentru modernizarea Spitalului de Copii, unde va funcționa, grație sprijinului Primăriei, singura secție de oncologie pediatrică din regiune!

Primarul Ionuț Pucheanu și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, contractul de finanțare europeană pentru proiectul  ”Modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”.

Astfel, spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică, în condițiile în care adresabilitatea, privind această afecțiune, este în medie de 300 de copii pe an.

Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență, iar obiectivele specifice ale proiectului sunt modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați.

Astfel, la finalizarea investiției, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcționa următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcționa cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1, este vorba despre de cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum și de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare Histopatologică.

La etajul tehnic vor fi amplasate centralele de tratare a aerului și centrala de frig, necesare funcționării Ambulatoriului Integrat.

În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spațiilor actuale amplasate la parterul corpului A, sunt prevăzute următoarele lucrări: igienizarea cabinetelor și a circulațiilor existente, reparații locale, refacerea finisajelor de pardoseli și pereți, reorganizarea cabinetelor medicale, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienți.

Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziționate următoarele dotări și echipamente medicale: echipament Rezonanță magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu mașină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie: procesator de țesuturi; stație de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanțe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă.

Valoarea totală a proiectului este de 15.612.023,06 lei (cu TVA). Valoarea eligibilă  este de 10.699.821,81 lei (cu TVA), contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile) este de 213.996,45 lei (cu TVA), contribuția proprie la cheltuieli neeligibile fiind de 4.912.201,25 lei (cu TVA)

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare din care durata estimată pentru execuția lucrărilor = 18 luni.

Îmbunătățirea serviciilor în ambulatoriu va avea un răspuns pozitiv de orientare a cazurilor fără complicații către serviciile specifice din ambulatoriu, cu rezultate considerabile în degrevarea costurilor sociale de spitalizare și a celor conexe, precum și îmbunătățirea relației medic – pacient.

Primăria municipiului Galați mai are un proiect cu finanțare europeană la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.