Sesiune de comunicări ,,gustoase” la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitățîi Dunărea de Jos din Galați. Că de fiecare dată la final de an universitar pe studenți ii așteaptă un concurs de creație culinară , anul acesta tema impusă a fost – bucătăria franceză. Studenții anilor 2 și 3 s-au întrecut pe ei reușind adevărate bijuterii apetisante, toate după rețete tradiționale franțuzești pe care le-au gătit, unii cu multă trudă, dar spun toți că a meritat efortul. Concursul gastronomic s-a numit ,,La gastronomie française au Dunărea de Jos” în cadrul proiectului ,, Creation d’ un reseau regional francophone sur la sante la nutrition et la securite alimentaire”. Majoritatea studenților au ajuns în Franța și au învățat din tainele gastronomiei. Așa se face că în sala de concurs nu era loc decât pentru madeleines, cordon bleu, baguettes, brioches, crepes și multe alte delicatese . ,, Acest concurs vine în ideea de a stimula competiţia şi a inovaţia în materie de artă culinară . Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, avem suportul Agenţiei Naţionale a Francofoniei , pentru că tematica acestei expoziţii este gastronomia franceză la Dunărea de Jos. Un alt eveniment important a avut loc astăzi în cadrul facultăţii noastre, a avut loc faza locală a concursului naţional Ecotrophelia. În cadrul expoziţiei culinare vor fi prezentate şi produsele culinare care vor merge la faza naţională, concurs ce va avea loc tot la Galaţi, pe 30 mai . Acum în cadrul expoziţiei gastronomice avem 30 de produse realizate de 24 studenţi de anii doi şi trei “, a declarat Camelia Vizireanu, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. La final toate preparatele au fost gustare şi premiate.