La Galaţi, numai 18% din locuinţe sunt asigurate împotriva dezastrelor

0
1246

Procentul locuinţelor asigurate împotriva dezastrelor naturale în judeţul Galaţi era la sfârşitul lunii octombrie de 18,15%, sub media naţională de aproximativ 19%. Sunt asigurate numai 42.273 din cele aproximativ 230.000 de locuinţe existente în judeţul Galaţi. Daunele încasate în judeţul Galaţi sunt cifrate la 422.014 lei. Practic, la Galaţi au fost plătite cele mai mari daune în baza poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor, daune mari mai fiind plătite în judeţele Vâlcea (304.773 lei), Vrancea (289.538 lei) şi Caraş-Severin (244.767 lei). Potrivit datelor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), la nivel naţional sunt asigurate mai puţin de 20% din locuinţe, dar numărul creşte întrucât în luna octombrie au fost emise cu 5,73% mai multe poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor decât în septembrie 2017. Astfel, s-a ajuns la un număr de 1.678.816 poliţe PAD (Poliţa de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) în vigoare, cu 1,08% mai mult decât în luna precedentă. În acest moment, gradul de cuprindere în asigurarea obligatorie a locuinţelor la nivelul României este de 18,9%. Creşterile cele mai importante ale subscrierilor au fost înregistrate în Ilfov (1,01%) şi în Braşov (0,9%). Cele mai asigurate zone, în acest moment, sunt Bucureşti, cu un grad de acoperire de 38,29%, Ilfov, cu 34,14% şi judeţul Timiş, cu 29,36%. La polul opus în ceea ce priveşte gradul de protecţie prin asigurare, se află judeţele Olt, cu 8,35%, Mehedinţi, cu 8,36% şi Gorj, cu 8,65%.

În ceea ce priveşte daunele plătite în luna octombrie, acestea au fost în valoare de 343.539 lei, cu 48,7% mai mari decât în luna septembrie. Cea mai mare parte a despăgubirilor a fost acordată în baza dosarelor deschise pentru daune produse de alunecări de teren, iar judeţele în care s-au înregistrat au fost Vrancea, Vâlcea, Argeş şi Buzău. Au fost achitate şi daune produse de inundaţii în judeţele Vrancea, Vâlcea, Argeş, Vaslui, Buzău, Prahova, Ilfov, Caraş-Severin, Harghita, Galaţi, Suceava, Timiş, Teleorman, Bihor, Hunedoara, Tulcea, Maramureş, Alba şi Bacău. De asemenea, au fost plătite şi dosare pentru urmări ale cutremurelor de intensitate mică în Vaslui, Buzău şi Galaţi.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009 şi administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.