La Combinatul ArcelorMittal, o nouă linie de producție care a costat 15 milioane euro

0
1467

La Combinatul Siderurgic ArcelorMittal a fost inaugurată miercuri o nouă linie de producţie, care va permite realizarea de rulouri din oţel acoperite organic. Este o investiție de aproximativ 15 milioane de euro. Cu o capacitate de până la 90.000 de tone pe an, linia livrează în special pentru piața internă, dominată în prezent de importuri dar care arată o promisiune de creștere. Linia cu acoperire organică produce benzi într-o gamă largă de grosimi și lățimi, cu acoperire pe una sau ambele fețe, cu diferite adâncimi ale stratului de vopsea și cu finisaje atât mate, cât și lucioase. Investiția are drept scop satisfacerea așteptărilor clienților din segmente industriale cum ar fi: acoperișuri metalice, sisteme de scurgere și drenaj, panouri sandwich, răcitoare industriale și altele. La inaugurarea noii linii au participat specialiști, dar și reprezentanții administrației gălățene, primarul Ionuț Pucheanu, președintele Consiliului Județului Costel Fotea și prefectul Gabriel Panaitescu. ”Suntem mândri să deschidem o activitate industrială cu totul nouă în cadrul Combinatului nostru, care va oferi produse cu valoare adăugată mare. Pentru noi, linia aceasta de acoperire organică este un concept la care ne-am gândit din 2010, pentru a aduce această linie de producție de la o subsidiară a noastră din Grecia și să o reinstalăm aici. Cu sprijinul echipei noastre de vânzări, această linie va fi vectorul pieței de produse prevopsite și am simțit acest dinamism. Am obținut decizia în 2014 și am instalat linia în 18 luni”, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galați, Bruno Ribo. Reprezentanul ArcelorMittal a mai spus că această investiție demonstrează angajamentul ArcelorMittal pentru Galaţi şi pentru România. ”De când sunt în Galați, tot aud de un scenariu care a fost scris în numele nostru. Titlul acestui scenariu, ca să parafrazez pe câștigătorul Premiului Nobel, scriitorul Gabriel Garcia Marquez, este Cronica unei morți anunțate. Aș vrea să folosesc această ocazie ca să spun nu. Suntem aici ca să rămânem aici. Investim, continuăm să scriem multe alte pagini din cartea de istorie despre care vorbim”, a mai adăugat Bruno Ribo.

La rândul său, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu a spus că această investiție de 15 milioane euro demonstrează decizia companiei ArcelorMittal de a rămâne la Galați și de a moderniza și de a extinde capacitățile de producție ale combinatului. ”Mă bucur că avem și astfel de momente la noi, la Galați, investiții ale partenerilor deja consacrați nu doar pe plan local, ci și pe plan național și internațional. O investiție de 15 milioane de euro, imperios necesară și dumnealor, dar și pentru noi, ca și comunitate, pentru dezvoltarea și menținerea combinatului siderurgic în zona profitabilității și a unei companii care să conteze la nivel internațional din punctul de vedere al produselor. Sper să fie o dovadă destul de puternică pentru cei care, până nu demult, cântau prohodul acestei mari uzine gălățene, că acești investitori, ArcelorMittal, sunt aici pentru a rămâne și pentru a investi”, a spus primarul Ionuț Pucheanu cu prilejul inaugurării noii linii de producere a rulourilor din oţel acoperite organic. Din punctul de vedere al președintelului Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, faptul că ArcelorMittal investește în combinatul de la Galați este dovada seriozității cu care este privită eficiența activității combinatului și autoritățile locale trebuie să sprijine activitatea combinatului. ”Aceste investiții ne fac să fim optimiști, încrezători și cu speranțe că astfel de investiții vor mai fi făcute în combinatul siderurgic Galați și că, așa cum spunea și domnul director, numărul de personal a mai crescut prin această investiție, deci au fost angajați oameni și prin urmare, autoritățile locale trebuie să sprijine activitatea combinatului. Combinatul este un simbol pentru gălățeni și pentru România”, a spus Costel Fotea.

Pachetul de investiţii include şi modernizări tehnice semnificative realizate la Linia de zincare de la Galaţi, în vederea asigurării unui substrat excelent al materiei prime pentru linia de acoperire organică. Combinatul ArcelorMittal Galaţi a produs anul trecut circa 2 milioane de tone de fontă, din care aproximativ 65% a mers către export. În prezent, combinatul de la Galaţi are aproximativ 5.800 de angajaţi proprii, iar alţi 2.000 aparţin unor firme contractoare de pe plaforma siderurgică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.