Jandarmii s-au întâlnit cu carabinierii moldoveni pentru a pregăti exerciţiul „Danubius Shield 21”

0
896
Jandarmii gălăţeni s-au întâlnit cu carabinierii din Republica Moldova pentru a stabili detaliile organizatorice în vederea pregătirii exercițiului internațional cu forțe in teren „Danubius Shield 21”, ce urmează să se desfășoare în Galați la sfârșitul acestui an.
Exercițiul vizează gestionarea unui aflux masiv de migranți la frontiera externă a Uniunii Europene. Pregătirea comună are rolul de a armoniza procedeele și tehnicile de intervenție  a celor două forțe de tip jandarmerie, astfel încât într-o situație reală ele să fie eficiente.
Întâlnirile bilaterale dintre jandarmi și carabinieri au avut loc în zona de desfășurare a exercițiului și la sediul Instituției Prefectului – Județul Galați.
La finalul întrevederii cele două părți și-au exprimat disponibilitatea de a lucra împreună și pe viitor, pentru o profesionalizare completă a carabinierilor și jandarmilor.
Cele două structuri de aplicare a legii sunt partenere într-un proiect finanțat prin Programul Operațional Comun România  – Republica Moldova 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.