Jandarmii gălățeni au ajutat o persoană cu Alzheimer să revină acasă

0
253

“În misiunile noastre ne este dat să vedem și să auzim multe. Acolo unde nu te aștepți apare neprevăzutul. Din acest motiv alegem să intrăm și să controlăm chiar și cele mai ascunse locuri, care sunt pe itinerariul nostru de patrulare”, așa începe relatarea jandarmilor gălățeni care au reușit să identifice o persoană rătăcită, care suferă de Alzheimer și care nu ar fi reușit, singură, să ajungă acasă.
“Pe la ora 09:20 am spus să mergem și spre zona împădurită ce înconjoară Stadionul Dunărea. Când a văzut mașina jandarmeriei, administratorul bazei sportive a sunat dispeceratul și am intrat în legătură cu el. Așa am aflat că lângă terenul sintetic, în partea exterioară, se află o bătrână. Am mers într-acolo să vedem ce este cu ea. Ne era foarte greu să ajungem lângă femeie și din acest motiv am întins o scară și ne-am urcat să o luăm din locul unde era izolată. Așa am reușit să o aducem în Baza sportivă Dunărea, unde ne-au ajutat cei de la administrație să o găzduim până avea să fie identificată.
Identificarea a decurs destul de greu, mai ales că femeia nu avea la ea niciun act de identitate și de fiecare dată ne dădea alte date. Ne spunea că a plecată de acasă în urmă cu trei zile, doar cu o sacoșă și un portofel, pe care le-a pierdut prin pădurice, împreună cu cheile de la apartament.
Și noi am fost contrariați de acest lucru pentru că la instructajul la intrarea în serviciu nu a fost prelucrat un astfel de caz sau vreun caz de dispariție. Logic a fost să ne întrebăm de ce în cele trei zile nu a semnalat nimeni dispariție ei. După circa două ore aveam să o identificăm și să îi găsim fiul, care a venit într-un suflet.
Fiul femeii ne spunea că mama lui are 81 ani și crede că a plecat de acasă ieri, după ce au vorbit la telefonul fix. Tot el ne-a lămurit asupra stării de sănătate a femeii spunându-ne că suferă de o boală care o face să uite anumite lucruri, adresa de domiciliu, date de identificare etc.
Doamna a plecat acasă cu fiul ei, iar noi am fost bucuroși că am putut să îi găsim familia.
Cazul acesta a fost unul fericit, dar în câte alte cazuri este aproape foarte greu, dacă nu imposibil, să identifici familia unei persoane care suferă de boli ce îi afectează memoria?
Suntem la datorie!”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three − one =