Jandarmii au intervenit pentru imobilizarea unui câine agresiv

0
708

Un câine din rasa pitbul, în vârstă de 7 ani, a fost imobilizat de jandarmii gălățeni după ce acesta și-a atacat stăpâna. Animalul a fost scos din locuință și predat lucrătorilor de la ecarisaj.

Luni, 6 decembrie, la ora 11:15, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 Poliție Galați a fost direcționat de către operatorul 112 la o adresă din Micro 18, unde era semnalat că un câine din rasa pitbul, aflat în locuință, a atacat proprietara apartamentului.

În momentul în care au ajuns la adresa indicată, jandarmii nu au reușit să pătrundă în interiorul locuințe, deoarece animalul era agitat, se lovea puternic în ușă, ia proprietara apartamentului nu se putea apropia pentru a deschide. Jandarmii au aflat că în interiorul locuinței se află o femeie în vârstă de 71 ani, bunica proprietarului câinelui, nepotul acesteia fiind plecat de acasă cu probleme personale. Fiul femeii, aflat și el la fața locului, a declarat jandarmilor că a fost sunat de către mama sa, care i-a spus că animalul este foarte agitat, are ochii roșii, a mușcat-o ușor și nu o lasă să se dea jos din pat, împingând-o cu labele. Tot acesta a mai declarat jandarmilor că mama sa se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic și că a încercat să intre în apartament, însă nu a putut intra deoarece cheia era în ușă.

Întrucât apartamentul era situat la parter, jandarmii au ieșit din casa scării și au observat că geamul de la dormitor este deschis, moment în care s-au apropiat de fereastră, au tras jaluzeaua și au văzut câinele în cameră, agitat. În acel moment oamenii legii au scos crosa și au agățat câine, pe care l-au tras afară din locuință, pe geam.

După ce au scos animalul din apartament, jandarmii au solicitat sprijinul lucrătorilor de la ecarisaj, care l-au preluat și l-au transportat la padoc. Femeia a refuzat solicitarea unui echipaj medical de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.