Jandarmii au amendat două persoane care au plecat din carantină de plictiseală

0
183

Doi gălățeni aflați în carantină au fost depistați de jandarmi în afara domiciliului declarat. Cei doi și-au justificat ieșirea afirmând că s-au plictisit în casă. Unul dintre aceștia a fost depistat de două ori în aceeași zi.

În primul caz vorbim despre un bărbat în vârstă de 48 ani, cu domiciliul declarat pentru carantină în municipiul Galați, care a fost depistat de jandarmi în afara locuinței, justificarea acestuia fiind că s-a plictisit în casă. Acesta a revenit în România, din Belgia, în data de 23 decembrie 2021, prin Punctul de Frontieră Nădlac. În acest caz, jandarmii i-au aplicat sancțiunea contravențională de 1.000 lei. La trei ore distanță, bărbatul a fost identificat de jandarmi în fața blocului, motiv pentru care i-a fost aplicată o a doua sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 lei.

În al doilea caz, contravenientul este o tânără în vârstă de 24 ani, care a fost identificată de jandarmi în timp ce se plimba pe strada Domnească, din municipiul Galați. Aceasta sosise din Anglia în data de 30 decembrie 2021 și a declarat domiciliul pentru carantină în municipiul Tecuci. Femeia a declarat jandarmilor că a plecat din carantină pentru a-și vizita niște prieteni, crezând că nu va fi depistată în aglomerația din oraș. Aceasta a fost sancționată cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

În ambele cazuri, jandarmii au informat Direcția de Sănătate Publică Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 4 =