Ivan Patzaichin, din nou la Galați de Ziua Marinei. Concursul de canotcă, la a șasea ediție

0
952

Gălățenii vor avea ocazia, și în acest an, de Ziua Marinei, să participe la cursa de canotci pe Dunăre alături de canoistul Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice.

La inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat, astăzi, proiectul privind asocierea municipiului Galați cu Asociația ”Ivan Patzaichin – Mila 23”, în vederea organizării și desfășurării evenimentului ”Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”, care va avea loc în data de 15 august.

Proiectul ”Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă” va ajunge anul acesta la cea de-a șasea ediție la Galați și are în prim plan figura legendară a lui Ivan Patzaichin.

Canotca, o ”invenție” a Asociației ”Ivan Patzaichin – Mila 23”, va fi folosită drept vehicul de competiție și va fi pusă la dispoziția echipelor, în cadrul evenimentului. Construită din dorința de a promova meșteșugul românesc, canotca este denumită așa după lotcă – simbolul Deltei Dunării – de la care preia materialul, și după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral ”made in România”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meșteșugul marangozilor din Delta Dunării.

Asociația ”Ivan Patzaichin – Mila 23” a propus organizarea, la Galați, a evenimentului ”Descoperă Rowmania” în data de 15 august 2018. De altfel, evenimentul este cuprins în planul acțiunilor socio-culturale, sportive și civice pentru anul 2018, care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 749/19.12.2017.

Campania ”Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă” a fost lansată în anul 2013 și s-a bucurat de mare succes. Evenimentele au atras public numeros de la un an la altul, cu o medie de peste 200 de participanți activi la competiția de vâslit și o asistență între 1.000 și 10.000 de persoane public larg în fiecare oraș.

Municipalitatea gălățeană va contribui, printre altele, financiar pentru acoperirea costurilor aferente evenimentului cu 31.733 de lei fără TVA, de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.