ITM a amendat cu peste 40.000 lei benzinăriile din judeţ

0
765

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați au efectuat verificări la un număr de 37 de agenți economici care desfășoară activitate în stațiile de distribuție a carburanților auto de pe raza județului Galați.

În urma verificărilor, în domeniul relațiilor de muncă au fost constatate 44 neconformități, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, din care 15 au fost avertismente și 5 amenzi în cuantum de 7.500 lei.

În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă au fost constatate 79 neconformități, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere și au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, din care 71 au fost avertismente și 8 amenzi în cuantum de 33.000 lei.

Principalele neconformități constatate au fost: lipsa evidenței timpului de muncă la locul de muncă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la acordarea repausului săptămânal; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; lipsa documentului privind protecția la explozie; neasigurarea echipamentului individual de protecție din materiale care nu produc descărcări electrostatice; neasigurarea semnalizării de securitate și sănătate la locul de muncă; lipsa controlului medical la angajarea lucrătorilor;

Pentru urmărirea în continuare a obiectivelor care au fundamentat acţiunea, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Galați vor monitoriza unităţile verificate cu privire la modul de realizare a măsurilor dispuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.