Ionuț Pucheanu: Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, gălățenii vor putea circula cu tramvaie noi

0
1666
Tramvaiele gălățenilor, noi, moderne și prietenoase cu mediul, se află în stadiu avansat de producție, la Astra Vagoane Călători, în Arad. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a publicat, pe pagina sa de facebook, noi fotografii în care arată în ce stadiu de fabricare se află cele opt tramvaie care vor circula pe străzile orașului.

Sunt moderne și prietenoase cu mediul. Vorbim de cele opt tramvaie, aflate acum în lucru la fabrica de la Arad. Astfel, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, gălățenii vor putea circula cu tramvaie noi pentru care am atras fonduri europene”, spune edilul.
Amintim că noile tramvaie, model ”Autentic”, vor avea, fiecare, o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

De asemenea, mijloacele de transport vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior.

Tramvaiele vor fi concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor. Lungimea tramvaielor va fi de 19 de metri, iar lăţimea de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Primarul Ionuț Pucheanu a declarat, în repetate rânduri, că refuză categoric ca municipalitatea să mai achiziționeze mijloace de transport public în comun second hand (așa cum s-a întâmplat în trecut, în mandatele celorlalți primari), strategia edilului fiind aceea de a cumpăra doar troleibuze, autobuze și tramvaie noi, dar și de a moderniza infrastructura de transport, cu tot ceea ce presupune aceasta.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 6 =